18°C
Mostar 19°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

26.04.2024 / 21:32 Svijet - Sud u Bukureštu

Andrewu Tateu će se suditi za trgovinu ljudima i silovanje

Andrewu Tateu će se suditi za trgovinu ljudima i silovanje
Foto: Agencije
Suđenje kontroverznom influenceru i samoproglašenom mizoginistu Andrewu Tateu i njegovom bratu Tristanu, optuženima za trgovinu ljudima i silovanje, može se nastaviti, objavio je danas rumunski sud.

Tate je u junu optužen zajedno sa svojim bratom Tristanom i dvije rumunske državljanke za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorištavanje žena. Oni poriču optužbe.

Sud u Bukureštu još nije potvrdio datum suđenja, a braća Tate su se već žalila na presudu, rekla je glasnogovornica braće Mateea Petrescu, prenosi CNN.

Rumunski tužioci tvrdili su da su braća Tate zavodila žrtve lažno tvrdeći da žele vezu ili brak s njima.

Eugen Vidineac, glavni savjetnik brata Tatea, ustvrdio je da današnja presuda "nema pravne osnove i obrazloženja" i rekao da su uložili snažnu žalbu.

Adrian Sandulescu, advokat osumnjičenih Rumunki, također je rekao da je odluka nezakonita i neutemeljena.

U martu je rumunski sud odobrio izručenje braće Tate Ujedinjenom Kraljevstvu - ali tek nakon dovršetka sudskog postupka u Rumuniji.

Braća Tate, obojica bivši profesionalni kickboxeri, prvi su put uhapšeni u decembru 2022. i zadržani su u pritvoru do aprila 2023., prije nego što su stavljeni u kućni pritvor.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo