3°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

21.02.2020 / 11:35 BiH - Nakon ubistva u Nedžarićima

Oglasili se iz Studentskog centra: Sigurnost studenata je neupitna

Oglasili se iz Studentskog centra: Sigurnost studenata je neupitna
Foto: Avaz / Vijesti.ba
Nakon ubistva koje se dogodilo jučer u JU Studentski centar u Nedžarićima, danas su se oglasili saopćenjem iz ove ustanove.

- Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Univerzitet u Sarajevu, rukovodstvo JU Studentski centar Sarajevo, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu i Udruženje studenata Studentskog centra izražavaju najdublje žaljenje povodom nemilog događaja koji se desio u prostorijama Javne ustanove Studentski centar Sarajevo te porodici nastradalog uposlenika izražavaju najdublje saučešće zbog neprocjenjivog gubitka člana njihove porodice - stoji u saopćenju Studentskog centra.

Iz ove ustanove također su istakli da je sigurnost studenata neupitna te da su u stalnom kontaktu s policijskim organima.

- Rukovodstvo JU Studentski centar Sarajevo obavještava roditelje i javnost da je neupitna sigurnost studenata, kao i da rukovodstvo Studentskog centra, zajedno sa Udruženjem studenata Studentskog centra, radi na normaliziranju života studenata u studentskim domovima. Očekujemo od policijskih organa da dalje rade svoj posao na rasvjetljavanju ovog nemilog događaja - saopćeno je.  


(Vijesti.ba)

Izdvajamo