10.02.2020 / 17:00 Politika - Gudeljević - Sattler

Nužne neophodne reforme u procesu EU integracija

Nužne neophodne reforme u procesu EU integracija
Foto: FENA
Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je danas u Sarajevu s voditeljem Izaslanstva Europske unije i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovine Johannom Sattlerom ...

... o osnaživanju suradnje na poljima koja su u nadležnosti Ministarstva civilnih poslova BiH, posebice u obrazovanju i zdravstvu.

Bila je to prigoda da se istakne nužnost neophodnih reformi u procesu EU integracija.

Gudeljević je iskazala opredijeljenost i spremnost za sve neophodne korake do konačnog ispunjenja uvjeta za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

Naglasila je značaj konstruktivnog, argumentiranog dijaloga i dobre komunikacije s institucijama na svim razinama vlasti, kako o pitanjima članstva u Europskoj uniji, tako i svim drugim pitanjima u kojima Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine koordinira aktivnosti.

Kao još jedan veoma važan aspekt rada Ministarstva, Gudeljević je izdvojila nužnost ispunjenja neophodnih uvjeta za korištenje fondova Europske unije koji predstavljaju fundamentalno ulaganje u jednu državu i navela da BiH mora birati taj put kao put bolje budućnosti.

Još jednom je iskazana spremnost za nastavak daljnje suradnje Ministarstva civilnih poslova BiH sa Izaslanstvom Europske unije, posebice u područjima zdravstva, obrazovanja, zapošljavanja i procesu razminiranja u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo