9°C
Mostar 19°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

27.04.2024 / 16:45 Politika - Goražde

Iz budžeta BPK-a 151.000 KM, za projekte neprofitnih organizacija,

Iz budžeta BPK-a 151.000 KM, za projekte neprofitnih organizacija,
Foto: Vlada BPK

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov potpisao je ugovore sa korisnicima sredstava po Programu utroška sredstava Vlade BPK Goražde sa ekonomskog koda-Tekući transferi neprofitnim organizacijama.

Putem javnog poziva, za realizaciju projektnih aktivnosti 35 neprofitnih organizacija u 2024. godini, Vlada BPK Goražde odobrila je 151.000 KM.

Udruženje oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Biser“ jedno je od onih kojima su odobrena sredstva.

- Naše udruženje funkcioniše na volonterskoj osnovi. a sva sredstva koja dobijemo koristimo za edukativni materijal i predavanja o prevenciji karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja, pa će tako biti i u ovom slučaju – kazala je predsjednica Skupštine tog udruženja Mersiha Pecikoza.

Premijer Edin Ćulov naglašava da je komisija podržala većinu apliciranih projekata.

- Nadam se da će ova sredstva pomoći u realizaciji projektnih aktivnosti udruženja kako bi ovu kalendarsku godinu završili sa uspjehom, a Vlada BPK Goražde će i u budućnsoti nastojati da ih podržava s ciljem njihovog daljnjeg razvoja a javni poziv je otvoren do kraja 2024. godine. Zahvaljujem i svim sportskim kolektivima na njihovom angažmanu, posebno premijerligašima koji predstavljaju naš kanton - kazao je premijer BPK Goražde.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo