16°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C

09.05.2024 / 14:52 Politika - Potpredsjednik FBiH

Lendo: 'Zlatni ljiljani' svojom hrabrošću i požrtvovanošću sačuvali državu

Lendo: 'Zlatni ljiljani' svojom hrabrošću i požrtvovanošću sačuvali državu
Foto: FENA

Akademijom koja je održana u Kulturno-sportskom centru Bugojno obilježeni su 26. tradicionalni susreti Zlatnih ljiljana Federacije BiH.

Svečanosti je prisustvovao potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo koji je u obraćanju istaknuo da su "Zlatni ljiljani" svojom hrabrošću i požrtvovanošću sačuvali državu i stvorili pretpostavke da, baš kao i Evropa nakon Drugog svjetskog rata i sloma fašizma, izgrade bolju i prosperitetniju budućnost za sve građane i narode BiH.

- Svim nosiocima odlikovanja "Zlatni ljiljan" kao najvećeg ratnog priznanja Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam 9. maj Dan zlatnih ljiljana. Današnji dan je prilika da odamo počast njima, dobitnicima najvećeg ratnog priznanja Zlatnog ljiljana, i da se sa posebnim pijetetom prisjetimo onih koji su dali živote u odbrani Bosne i Hercegovine - kazao je Lendo.

Naglasio je da je dužnost svih sadašnjih i budućih generacija da sa poštovanjem i zahvalnošću čuvaju uspomenu na "Zlatne ljiljane", te da čuvaju državu i slobodu kao dostignuće koje su oni ostvarili, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Kabineta potpredsjednika Federacije BiH Refika Lende.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo