22°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 22°C

07.05.2024 / 12:14 Politika - Banjaluka

Dodik: Rušenje Arnaudije bilo je čin bezumlja

Dodik: Rušenje Arnaudije bilo je čin bezumlja
Foto: Vijesti.ba

Na svečanom otvaranju džamije Arnaudija u Banjaluci, obratio se predsjednik RS Milorad Dodik

On je rekao da danas svjedočimo jednoj velikoj stvari.

- Ono što se desilo na današnji dan prije 30 godina bila je velika greška. Rušenje Arnaudije bilo je čin bezumlja i danas trideset godina kasnije svjedočimo da se gradi i izgradi ovaj prelijepi objekat ovdje. Zahvalna sam u ime RS svima koji su pomogli i izdvojili sredstva za izgradnju ove prelijepe džamije, poručio je on

Predsjednik RS dodao da se danas ovim okupljanjem svjedoči mir.

- Okupljeni smo ovdje da svjedočimo u ovom vremenu da na ovim prostorima može jedino da opstane mir. Svako od nas ima pravo da bude svoj, da bude pripadnik jednog drugo ili petog naroda, ali ono što svako od nas mora da gradi jeste mir. I mi upravo tome svjedočimo danas ovdje sa ovog mjesta, rekao je Dodik.

Vjernicima muslimanima je čestitao otvorenje ove džamije.

- Vam vjernicima muslimanima želim da čestitam ovaj praznik dan džamija, a svim vjernicima koji žive ovdje u Banjaluci želim da čestitam otvaranje ove džamije. Želim da vjernici ovo koristite u najvećem miru i slobodi, rekao je Dodik, te dodao:

"Političari pomalo uzavrelih strasti, šalju ovih dana razne poruke. A ja ću poslati samo jednu. Jedino što nam preostaje u našim životima jeste da ga živimo u miru. Veoma cijenim činjenicu da smo ovdje danas okupljeni da svjedočimo ovom uspjehu, ne samo izgradnji džamije nego i našem okupljanju. "

- Neka vam je ova džamija sretna, neka vam posluži za molitve, neka posluži svim dobrim ljudima, završio je svoje obraćanje predsjednik RS.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo