11°C
Mostar 20°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

24.04.2024 / 22:55 Fudbal - Srbija

Trener Zvezde isprozivao Feđu Dudića: 'Pazi malo šta pričaš...'

Trener Zvezde isprozivao Feđu Dudića: 'Pazi malo šta pričaš...'
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nije krio svoje zadovoljstvo nakon nove pobjede njegovog tima u Vječitom derbiju protiv Partizana, a na pressici nakon utakmice poslao je poruku i našem Feđi Dudiću.

Trener Beograđana je bh. stručnjaku zamjerio opasku da navijači Crvene zvezde nisu zadovoljni kako njihov tim pobeđuje, a to je izjavio nakon što su crveno bijeli njegov tim savladali sa visokih 5:0.

"Nijedan navijač Zvezde nije zadovoljan kada njegov tim pobjeđuje na način na koji pobjeđuje i time sam rekao sve, bez obzira na ubedljivu pobjedu", rekao je tada Dudić, a večeras mu je replicirao kolega sa klupe šampiona Srbije.

"Pokazali su mi tu izjavu. Sve razumijem, sve je dio fudbala. Iskreno, mnogo mi to smeta. Bio sam stranac i nikada nisam pričao na taj način. Znate, ja sam izgubio titulu sa Apoelom u posljednjem kolu. Trebalo je da je osvojim. Nikada nisam pričao o tome kako je na Kipru, nisam želio da uvrijedim kiparski narod. Moraju ljudi da povedu računa šta pričaju. On je stranac, radi ovdje, prima platu ovdje. Poruka svima je da ne uzimaju Zvezdu u usta. Neka mene vrijeđaju. Neka ne uzimaju ni Partizan, ni Vojvodinu... On se sad bori za Evropu."

Obećao je Vladan Milojević poseban tretman za Feđu Dudića.

"Biće ovdje lijepo primljen, kao i prošli put iako je vrlo neukusno to što je rekao".

Podsjetimo, ova dva trenera su se sastala i na ljeto 2022. godine kada je Velež predvođen Dudićem na klupi izbacio favorizovani AEK Vladana Milojevića. Moguće je da to i dalje boli srbijanskog stručnjaka s obzirom na ovakve izjave...

(Vijesti.ba)

Izdvajamo