18°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

04.05.2024 / 09:05 Fudbal - Trener Željezničara

Đurbuzović: Igrači su živnuli otkako smo tu, ponosan sam na njih

Đurbuzović: Igrači su živnuli otkako smo tu, ponosan sam na njih
Foto: FK Željezničar

FK Željezničar uvezao je tri pobjede i matematički osigurao opstanak u Wwin ligi, koji se nedavno zaista dovodio u pitanje.

Prije samo tri kola, Plavi su bili na 11. mjestu i tada je na klupu ovog kluba stigao Hajrudin Đurbuzović, koji je za kratko vrijeme napravio potrebne rezove i spasio klub katastrofe.

Ne samo da je Željezničar povezao tri pobjede, nego je i na tim utakmicama igrao zaista dopadljivo i napadački, a na Grbavici je publika gotovo i zaboravila kako to izgleda.

"Svi su živnuli kako smo mi došli. Nisam mađioničar, ali očigledno im sve ovo godi. Imali su trening i za 1. maj, izlet je bio prije treninga. Sve prihvataju šta im se kaže, ponosan sam na njih, ja i moj stručni štab", hvalio je Đurbuzović svoje fudbalere nakon pobjede nad Tuzla Cityjem (2:0).

"Naš cilj, mene i mog stručnog štaba je bio da promijenimo krv u FK Željezničar, uspjeli smo u tome. Ponosni smo, drago mi je što smo ovoj djeci vratili osmijeh na lice, a tu mislim na svoje igrače. Dali su dodatnu snagu da se vratimo i da ostanemo u ligi. Mnogi su nas vidjeli u nižem rangu, a mi smo pokazali dušu i srce", dodao je.

Pred Željezničarom su još tri utakmice do kraja sezone.

"Što se tiče naredna tri kola, mi ćemo ući sa istom energijom, igrači i stručni štab. Želimo sezonu privesti kako FK Željezničar dolikuje u ovom momentu, borit ćemo za svaki bod", zaključio je Đurbuzović.

Zahvaljujući seriji pobjeda, Željezničar je napredovao na sedmo mjesto u Wwin ligi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo