28.10.2024 / 21:11 BiH - FB status

Ružnić nakon terorističkog napada u Bosanskoj Krupi: Nek svi šute, ja neću

Ružnić nakon terorističkog napada u Bosanskoj Krupi: Nek svi šute, ja neću
Foto: Facebook
Nekadašnji premijer USK Mustafa Ružnić komentarisao je nedavna hapšenja u ovom kantonu nakon terorističkog čina prošle sedmice.

Njegovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Tragičan i bolan događaj iz Bosanske Krupe izgleda nije sam po sebi bio dovoljno težak pa se Tužilaštvo USK pobrinulo da svjedočimo bolesnoj nepravdi i javnoj predstavi s hapšenjima koja zaista vrijeđa zdrav razum.
Za uhapšene građane kažu;

Oni se za sada ne mogu direktno dovesti u vezu s 15-ogodišnjim napadačem, ali su dio šire policijske akcije u kojoj se prikupljaju dokazi."!?

I na ovakvo vrijeđanje zdravog razuma, izostanak svake logike, očitu nepravdu i posve besmislene priče svi šute!
Šuti Vlada USK (Sda, Sdp, Nip, NS, Pomak), šuti Islamska zajednica, šuti Komisija za sigurnost Skupštine USK.

Hvala vam svima što šutite i nek vam je na čast, ali ja šutati ne mogu i neću! Hapšenja ljudi koji se čak ne mogu dovesti u vezu s tragičnim događajem i njihovo zadržavanje u pritvoru nisu i ne mogu biti prihvatljiva u slobodnoj državi u kojoj zakon i pravda moraju biti na prvom mjestu!

Nikada neću podržati javašluk i neprofesionalizam u radu, ma o kome se radilo, a kamoli očitu nepravdu.
Uništeno je i trajno obilježeno nekoliko porodica.

Usmrćen i ranjen policajac, dijete koje je iz ko zna kojih razloga posegnulo za najgorim mogućim činom su tragedija s kojom se treba baviti cijelo društvo kako se ne bi ponovila ali u našim okolnostima čak ni o tome niko ne govori.
Nas otvoreno potcjenjuju i svrstavaju u rang stada koje nijemo promatra i ne reaguje. Nema šutnje pa makar javna riječ bila jedini način da pokažemo da nismo stado!", poručio je Ružnić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo