28.10.2024 / 17:33 Svijet - Izborna kampanja

Kamala Harris ide na test inteligencije, pozvala Trumpa da uradi isto

Kamala Harris ide na test inteligencije, pozvala Trumpa da uradi isto
Foto: AFP

Kandidatkinja demokrata Kamala Harris izjavila je danas da je spremna da uradi test mentalnih sposobnosti i pozvala svog republikanskog rivala, bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa da učini isto.

"Naravno. I ja ga izazivam da uradi isto. Mislim da on zapravo postaje sve nestabilniji i nestabilniji i pribjegava prozivkama, jer on zapravo nema plan za američki narod", rekla je Harris u intervjuu za CBS na pitanje da li bi polagala test i šta misli o Trumpovim primjedbama njoj.

Ona je ukazala na brojne bivše visoke zvaničnike Trumpove administracije koji su govorili protiv njega poslednjih sedmica kao dokaz da je "nesposoban da bude predsjednik Sjedinjenih Američkih Država".

"Ne slušpajte mene, slušajte ljude koji ga najbolje poznaju. Njegovi bivši šefovi štabova. Nedavno, general marinaca sa 4 zvjezdice John Kelly. Slušajte dva bivša sekretara odbrane koji su radili za njega, slušajte njegovog savjetnika za nacionalnu bezbjednost, slušajte njegovog potpredsjednika, koji su svi, na jedan način ili drugi, rekli da nije sposoban da ponovo bude predsjednik, da nikada više ne bi trebalo da bude predsjednik i da je opasan", rekla je Harris.

Harris je posljednjih dana dobila kritike zbog svojih komentara o Trumpu, uključujući i to što ga je nazvala "fašistom", od najviših republikanaca u Kongresu, koji su je optužili da je pozvala na još jedan pokušaj ubistva bivšeg predsjednika.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo