27.10.2024 / 22:23 Svijet - Američki milijarder

Warren Buffett neće podržati ni Trumpa ni Harris!

Warren Buffett neće podržati ni Trumpa ni Harris!
Warren Buffett
Američki milijarder i investitor Warren Buffett objavio je da neće pružiti podršku nijednom kandidatu na predstojećim američkim izborima. 

U svojoj izjavi naglasio je da su u proteklim sedmicama i mesecima na internetu pojavile brojne lažne vesti o njegovim navodnim preferencijama za određene kandidate.

Iako je Buffett ranije podržavao kandidate poput Hillary Clinton i Barack Obama, sada je jasno da ne planira stati ni iza Kamale Harris ni Donalda Trumpa.

Ova izjava je potvrđena i na zvaničnoj stranici njegove kompanije, Berkshire Hathaway, koja ističe da su Buffett i kompanija suočeni s brojnim dezinformacijama o njegovim političkim stavovima.

„S obzirom na sve učestaliju upotrebu društvenih mreža, pojavili su se mnogi netačni navodi o tome da će gospodin Buffett podržati određene kandidate. Trenutno ne pruža podršku i ne planira to činiti u budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Buffettova kompanija takođe je izrazila zabrinutost zbog sve veće upotrebe deep fake tehnologije, koja koristi veštačku inteligenciju kako bi pogrešno predstavila poznate ličnosti u svrhu sticanja profita.

Ranije su se na mreži pojavili lažni video snimci u kojima Buffett navodno odobrava ulaganje u određene kriptovalute.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo