26.10.2024 / 20:05 Muzika i Film - Jost Klein odbio

Holandija na Euroviziji 2025.

Holandija na Euroviziji 2025.
Foto: X

Holandija će se sljedeće godine takmičiti na Euroviziji, uprkos diskvalifikaciji predstavnika Josta Kleina.

Kako piše televizijska kuća AVROTROS, Jost Klein odbio je ponudu da predstavlja Holandiju na Euroviziji sljedeće godine.

"Jostu Kleinu je ponuđena prilika da ponovno učestvuje. No, on je na kraju odlučio odbiti ponudu", naveli su.

AVROTROS je ranije izrazio sumnju u učešće na Euroviziji sljedeće godine nakon što je Jost Klein diskvalificiran s ovogodišnje Eurovizije u Malmöu, nakon što ga je snimateljica optužila za prijetnje i napad.

Švedsko tužitlaštvo prethodno je saoopćilo da se ne može dokazati da je predstavnik Holandije izazvao "ozbiljan strah" u navodnom incidentu iza pozornice u koji je bila uključena snimateljica.

Inače, Klein je samo nekoliko sati prije finala Eurosonga dobio zabranu izvođenja pjesme "Europapa", nakon što je član produkcijskog tima tvrdio da je prijeteći krenuo prema njoj nakon polufinalnog nastupa dva dana ranije.

Organizacija holandske televizijske stanice Avrotros navela je da je Klein snimljen odmah nakon silaska s pozornice, iako je prethodno dogovoreno da ga se neće snimati niti uznemiravati.

No, to nije uslijedilo ni nakon Kleinovih upozorenja da ne želi da ga iko snima.

Podsjećamo, Švicarska će biti domaćin 69. Eurosonga. Takmičenje će se održati u St. Jakobshalle u Baselu. Polufinalne večeri održat će se 13. i 15. maja, a veliko finale na rasporedu je u subotu, 17. maja.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo