25.10.2024 / 13:27 Svijet - Horor se nastavlja

U izraelskom bombardovanju na jugu Gaze ubijeno 38 Palestinaca, uključujući 10 djece

U izraelskom bombardovanju na jugu Gaze ubijeno 38 Palestinaca, uključujući 10 djece
Foto: Arhiv
Najmanje 38 Palestinaca je ubijeno, uključujući 10 djece, a još 40 je povrijeđeno u petak u žestokim izraelskim zračnim i artiljerijskim napadima u Khan Younisu, na jugu Pojasa Gaze.

Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je izraelska vojska "počinila nekoliko masakra nad Palestincima u petak rano ujutro u južnom i istočnom dijelu Khan Younisa, ubivši 38 civila, uglavnom žena i djece".

Ranije je medicinski izvor u Khan Younisu rekao za Anadolu da su povrijeđeni, ali i tijela ubijenih dovezeni u bolnicu Nasser i Evropsku bolnicu nakon intenzivnih izraelskih bombardovanja južnog i istočnog dijela grada.

Svjedoci su kazali da je izraelska vojska gađala kuću, ubivši veliki broj ljudi, uključujući djecu.

Svjedoci su također rekli da su izraelske snage preko noći izvršile ograničeni upad u istočne dijelove Khan Younisa, uz teške zračne napade i granatiranje, nakon čega su se povukle u zoru.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine ubijeno je više od 42.800 Palestinaca, uključujući oko 17.000 djece, a više od 100.000 ljudi je ranjeno.

Iako se navodi da se pod ruševinama još uvijek nalaze hiljade mrtvih, ekipe na terenu ne mogu doći do tijela zbog intenzivnih izraelskih napada.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo