25.10.2024 / 10:27 Svijet - SAD

Na skupu u Georgiji Obama, Spike i Springsteen podržali Harris

Na skupu u Georgiji Obama, Spike i Springsteen podržali Harris
Foto:X

Američka demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Harris uživala je u podršci rock legende Brucea Springsteena, redatelja Spikea Leeja i bivšeg predsjednika Baracka Obame na skupu koji je okupio hiljade ljudi u Georgiji, jednoj od ključnih država za ishod američkih izbora, prenosi Hina.

U želji da potakne pristalice u državi koja bi mogla pomoći u određivanju pobjednika izbora 2024. američka potpredsjednica i njezini visokoprofilirani podržavatelji pozvali su okupljene da iskoriste prednost prijevremenog glasanja i odbiju njenog republikanskog protivnika, bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, prenosi Reuters.

“Mi ovdje razumijemo da pred sobom imamo priliku okrenuti stranicu straha i podjela koje deset godina karakteriziraju našu politiku zbog Donalda Trumpa”, rekla je Harris. “Molim vas, glasajte ranije”, pozvala ih je.

Obama, koji je vodio kampanju za Harris u više država, iznio je svoj stav protiv Trumpa, tvrdeći da bivši predsjednik ne misli ni na koga osim na sebe.

Nagovijestio je da se Trump ponaša kao posrnuli starac i, govoreći o njegovom nedavnom događaju u McDonald'su, primijetio da je Harris, zapravo, ranije u životu radila u lancu brze hrane.

“Radila je u McDonald'su dok je bila na fakultetu kako bi platila svoje troškove. Nije se pretvarala da radi u McDonald'su kad je bio zatvoren”, rekao je Obama.

Filmski redatelj Spike Lee upozorio je ljude okupljene na stadionu James R. Hallford da se ne daju “prevariti” da glasaju za republikanskog kandidata.

Springsteen, koji je izveo melanholične pjesme “The Promised Land” i “Land of Hope and Dreams”, upozorio je da je Trump tiranin.

“On ne razumije ovu zemlju, njezinu historiju niti šta znači biti Amerikanac”, rekao je Springsteen.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo