24.10.2024 / 10:53 Ekonomija - Sarajevo

Podrška Svjetske banke modernizaciji i unapređenju rada Porezne uprave FBiH

Podrška Svjetske banke modernizaciji i unapređenju rada Porezne uprave FBiH
Foto: FENA

Na sastanku predstavnika Vlade Federacija BiH, Porezne uprave FBiH i Svjetske banka u Sarajevu razgovarano je o Projektu za penzijsku i poreznu administraciju i socijalnu kartu.

Sastanku su prisustvovali rukovodioc organa po ovlaštenju Vlade Federacije BiH Admir Omerbašić, zamjenik direktora Porezne uprave FBiH Slobodan Vukoje i voditelj tima Svjetske banke Zoran Anušić sa saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o organizacijskim zahtjevima i IT kapacitetima Porezne uprave Federacije BiH i o prijedlogu za unapređenje rada Porezne uprave kroz novi projekt.

Admir Omerbašić, rukovodilac organa po ovlaštenju Vlade Federacije BiH i Slobodan Vukoja zamjenik direktora iskazali su svoju zahvalnost Svjetskoj banci koja je prepoznala Poreznu upravu Federacije BiH kao ključnog faktora u ovom projektu. Također, posebno su se zahvalili za dosadašnju pruženu pomoć i podršku na modernizaciji i unapređenju rada Porezne uprave.

Sastanku su prisustvovale pomoćnice direktora Porezne uprave Federacije BiH Almira Festić i Ifeta Fazlić, šefovi odsjeka Amir Cerić, Denis Đugum i Jasmin Kaliman i konsultanti Svjetske banke Meliha Kozarić-Fanning, Tihomir Veselinović i Fuad Čurčić, saopćila je Porezna uprava FBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo