22.10.2024 / 11:12 BiH - MUP TK

Dojave o bombama u tuzlanskim školama, 20 dojava u 20 dana

Dojave o bombama u tuzlanskim školama, 20 dojava u 20 dana
Foto: Arhiv
Dojave o postavljenim bombama u škole na području Tuzlanskog kantona postale su svakodnevnica.

Nakon jučerašnje dojave u Elektrotehničkoj školi Tuzla, koja se pokazala lažnom, i danas je prijavljeno putem telefona da je postavlčjena bombba u Građevinskoj školi u Tuzli, potvrđeno je za Vijesti.ba iz Uprave policije MUP-a TK.

"Policijskoj stanici Zapad prijavljeno je oko 08,20 sati. Postupano je po standardnoj proceduri i nakon završenog kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi. Nastavljaju se daljnje radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju navedenog događaja.”, rečeno nam je iz Uprave policije.

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Ahmed Omerović, ističe da je u pitanju veliki problem za obrazovni sistem.

"Ovo je zaista veliki problem, obzirom da učenici gube nastavu. Mi ćemo u skladu sa propisima nastojiti da se ta nastaav nadoknadi kako učenici ne bi bili na gubitku“, kazao je Omerović za Vijesti.ba.

Podsjećamo, u posljednjih dvadesetak dana, u Tuzlanske škole je više od 20 puta dojavljeno da je podmetnuta eksplozivna naprava, svaka dojava do sada bila je lažna.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo