21.10.2024 / 17:08 BiH - Vlada HNK

3,4 miliona KM za sanaciju cesta na području Konjica i Jablanice

3,4 miliona KM za sanaciju cesta na području Konjica i Jablanice
Foto: Vijesti.ba
Na današnjoj, 13. hitnoj telefonskoj sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava iz Budžeta HNK-a za 2024. godinu ...

... na ime „Interventne sanacije posljedica poplava na području Grada Konjica i Općine Jablanica na mreži regionalnih cesta R-437 i R-418b“ u iznosu od 3.400.000,00 KM i Odluku o pokretanju javne nabavke po navedenoj odluci.

Interventna sanacija cesta, od posljedica poplava na području Grada Konjica i općine Jablanica, a radi normalizacije života je prioritetna i zahtjeva hitno angažovanje izvođača radova. Na prijedlog Ministarstva saobraćaja i veza HNK-a, Vlada je prihvatila da se odabir najpovoljnijeg ponuđača izvrši putem pregovaračkoga postupka bez objave javne nabavke.

Naime, na regionalnoj cesti R-437, gdje ima više prekida, nije moguće normalno odvijanje saobraćaja. Takođe, na navedenu regionalnu cestu priključuje se nekoliko lokalnih cesta koje povezuju 24 sela i zaseoka, gdje su, takođe, evidentirana značajna oštećenja.

Procjena vrijednosti radova urađena je na osnovu obilaska terena, snimanja dronom kao i korištenjem baze podataka o tim cestama i iznosi 3.400.000,00 KM.

Radovi koji bi se trebali izvoditi su: široki otkop kategorije 3. i 5., nabavka, dovoz i ugradnja nasipa od tvrde stijene, nabavka, transport i ugradnja nevezanoga nosivoga sloja, nabavka, transport i ugradnja čelika, nabavka, transport i ugradnja armirano-betonskih gabiona i dr.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo