21.10.2024 / 15:12 Regija - Sramotan postupak

Saborski zastupnik izjavio da kolegicu zamišlja u krevetu sa zastavom, ona mu odgovorila

Saborski zastupnik izjavio da kolegicu zamišlja u krevetu sa zastavom, ona mu odgovorila
Foto: Screenshot HRT

Hrvoje Zekanović, zastupnik u hrvatskom Saboru, izvrijeđao je svoju kolegicu iz saborskih klupa Daliju Orešković. On je, gostujući zajedno sa njom u HRT-ovoj emisiji, prognozirao koji će biti njen naredni politički potez.

"Ja mislim da je sljedeći korak koji će gospođa Orešković napraviti , otići na Thompsonov koncert, ogrnuta hrvatskom zastavom, jer će vidjeti da tamo ima puno ljudi i pokušat će dobiti glas tamo. Ona će dobiti svoju priliku u Hrvatskom saboru da glasa ili za, sa jedne strane, Putina i Milanovića ili, s druge strane, za zapadnu civilizaciju i Ukrajinu", rekao je Zekanović.

Potom je Orešković kazala da je hrvatskom zastavom ogrnuta cijeli život.

"Na Thompsonove koncerte ne idem jer mi možda ta muzika ne odgovara, a da se Thompson pjevao po svadbama, zato što su tako htjeli mladenci, naravno da da. Proeuropski sam orijentirana, post-diplomac sam na europskom pravu, podržavam NATO i u petak ću glasati za desetak drugih odluka kojima se šalju naši vojnici u NATO misije", poručila je Orešković.

Potom je Zekanović dao izjavu o kojoj danas bruji Hrvatska.

"Ja sam sada vizualizirao kolegicu Orešković kako leži u krevetu, pokrivena hrvatskom zastavom s jastukom na kockice. Meni je drago da je kolegica Orešković tako nacionalno osviještena, drago mi je da se ljevica tu malo promijenila, da se počela nabrijavati na nacionalne teme, to je super i imate moj ‘lajk‘ što se toga tiče", istakao je Zekanović.

Povodom njegove izjave Orešković se naknadno oglasila na društvenoj mreži X kazavši da je je riječ o "najprimitivnijem seksizmu".

"Iako smatram da Zekanovića načelno treba ignorirati koliko god se to može, njegovu izjavu u ovoj emisiji kako me zamišlja u krevetu, prekrivenu kockicama, treba osuditi kao jedan od primitivnijih seksizama koje smo u eteru čuli", napisala je Orešković.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo