21.10.2024 / 11:28 Politika - Mostar

Gradsko vijeće Mostara osudilo nerede i zatražilo održavanje sjednice Skupštine HNK

Gradsko vijeće Mostara osudilo nerede i zatražilo održavanje sjednice Skupštine HNK
Foto: Vijesti.ba

Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo je na današnjoj sjednici Zaključak u kojem osuđuje nasilje i traži privođenje učesnika sinoćnjih nereda, koji su se dogodili u centru Mostara.

Također, zatražili su održavanje tematske sjednice Skupštine HNK kako bi sagledali sigurnosnu situaciju u Mostaru i u kantonu.

''Najoštrije osuđujemo huliganske nerede koji su se dogodili tijekom jučerašnjeg dana. Insistiramo na otkrivanju vinovnika incidenta i tražimo da se održi tematska sjednica Skupštine sa sagledavanjem sigurnosne situacije u Mostaru i HNK-u'', stoji u Zaključku kojeg su vijećnici usvojili s 28 glasova ''za'' i dva ''suzdržana''.

Naime, sinoć se na Bulevaru naredne revolucije kod Doma zdravlja okupilo više nepoznatih osoba s kapuljačama na glavi koji su se, po dolasku policijske patrole, počeli kretati prema Španskom trgu gdje se zaustavljaju kod objekta javnog WC-a.

U jednom trenutku iz pravca Ulice Krpića izlazi veća grupa maskiranih nepoznatih osoba koji su sa sobom imali drvene palice i baklje, gdje dolazi do sukoba između spomenute dvije grupe.

Epilog sinoćnjih nereda je hapšenje tri osobe i to G.D. (2000.), B.D. (2005.) i J.G. (2006) dok ih je petero završilo u bolnici. Trojica uhapšenih smješteni su u prostorije za zadržavanje PU Mostar.

(Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo