21.10.2024 / 08:18 Svijet - Video

Eksplozije širom Bejruta: Zgrada nestala u par sekundi

Eksplozije širom Bejruta: Zgrada nestala u par sekundi
Screenshot: X

Bejrutom su noćas odjekivale eksplozije nedugo nakon što je Izrael zaprijetio "neposrednim udarima" na mjesta koja su povezana s finansiranjem Hezbolaha.

Većina napada bila je usmjerena na podružnice Al-Qard Al-Hassana, nelicencirane banke koja se smatra jednim od glavnih izvora novca Hezbolaha.

Eksplozije su se prvo začule u južnom dijelu glavnog grada i dolini Beka, ali visoki dužnosnik izraelske obavještajne službe naglasio je da su gađane mete "širom Libana". Jedan od udara izvršen je u blizini međunarodne zračne luke Rafic Al Hariri.

Pojavile su se snimke koje prikazuju urušavanje zgrade koju su Izraelci pogodili. Navedena zgrada bila je proglašena metom samo nekoliko sati ranije. IDF-ov glasnogovornik Daniel Hagari upozorio je civile: "Svatko ko je u blizini mjesta koja se koriste za finansiranje terorističkih aktivnosti Hezbolaha mora se odmah udaljiti".

Noćašnji napad uslijedio je nakon što su Izraelci jučer objavili da su napali Hezbolahovu obavještajnu službu u Bejrutu. "IAF (Izraelske zračne snage) izvele su napad na zapovjedni centar Hezbolahovog obavještajnog stožera i podzemnu radionicu oružja u Bejrutu", navedeno je.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo