19.10.2024 / 12:39 Svijet - Osuđena

Nastavnica spavala sa učenikom dok su drugi čuvali stražu, sad mora u zatvor

Nastavnica spavala sa učenikom dok su drugi čuvali stražu, sad mora u zatvor
Foto: Hailey Clifton-Carmack
Nastavnica matematike iz američke države Missouria, koja je priznala da je spavala sa učenikom (16) dok su drugi čuvali stražu postigla je nagodbu s tužiocem i osuđena je na četiri godine zatvora.

Hailey Clifton-Carmack (26) je u zamjenu za blažu kaznu priznala da je imala "seksualni kontakt" sa učenikom, kako bi iz optužnice bile uklonjene sljedeće tačke: ugrožavanje dobrobiti djeteta, silovanje drugog stepena, seksualni odnos sa učenikom i zlostavljanje djeteta četvrtog stepena, prenio je The Independent.

Nastavnica je uhvaćena nakon što je policija obaviještena o vezi između nje i učenika. Neimenovani učenik iz srednje škole istupio je i pokazao fotografije ogrebotina na tijelu tinejdžera.

Hailey Clifton-Carmack je osuđena na četiri godine zatvora i naloženo joj je da završi program lječenja.

Međutim, sudija je rekao da će primati izvještaje o njenom napretku svakih 90 dana, i ako se dobro ponaša, Hailey bi mogla da dobije suspenziju kazne i da joj se kazna smanji na uslovnu slobodu.

Inače, Hailey Clifton-Carmack je uhapšena početkom januara u okrugu Comal, Texas, a seksualne odnose sa učenikom je imala u okrugu Pulaski u Missouriju, oko 1.500 kilometara od mjesta hapšenja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo