18.10.2024 / 11:00 Muzika i Film - Veliki izazov

Tanja Savić: Kolege mi se nisu odazvale na poziv

Tanja Savić: Kolege mi se nisu odazvale na poziv

Pjevačica Tanja Savić započela je laganim tempom prve pripreme za veliki solistički koncert koji će održati 23. novembra u Beogradskoj areni, i koji njena publika sa nestrpljenjem iščekuje.

Tanja je u razgovoru za Grand progovorila o kolegama iz prve postave „Zvezda Granda“ koje je pozvala na najavljeni spektakl, priznala da je organizaciju svega povjerila svom dragom Muharemu Beštiću Mukiju i otkrila sa kim se konsultuje oko ovog značajnog nastupa.

Kakva su osjećanja pred ovako veliki događaj kakav je tvoj koncert u Beogradskoj areni?

„Spremam se lagano, ništa ne radim pretjerano. Kao što se kaže ne uzbuđujem se pretjerano, a inače sam opuštena osoba. Pred ovako veliki spektakl naravno da sam i malo nervoznija, ali ne u nekoj pretjeranoj mjeri. Pravim spektakl, OK, i ono što se od mene očekuje je da ću pjevati, a sad neću da pravim neke kerefeke tamo na sceni sigurno. Možda ću se u jednom momentu i pridružiti nekim igračima i nešto ću zaplesati, otkud znam“.

Ustupila si prvobitno planirani datum za koncert teniserima?

„Svoj termin sam im ustupila i vjerujem da su zahvalni. Bilo bi lijepo da dođu na moj koncert, da se revanširaju“.

Tačno je 20 godina od prve sezone muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ u kojoj si i ti učestvovala, da li će možda neko od tvojih kolega iz prve postave doći na tvoj koncert?

„Ja sam ih zvala, ali se nisu odazvali. Odazvao se jedino Bane Mojićević, tako da od njega očekujem da će doći, a vjerovatno će i pjevati na mom koncertu. A ovi ostali ne, nisu htjeli da dođu“.

Zašto misliš da ne žele da dođu?

„Pa nisu htjeli. Oni su se izjasnili da... Mislim za Stevana, on se nešto izjasnio hoću-neću, otkud znam. Ali nije nešto toliko potencirao da će da dolazi. Nije mi jasno što“.

Neke tvoje mlađe koleginice koje su takođe bile u „Zvezdama Granda“ poput Aleksandre Prijović, Milice Pavlović i Tee Tairović već su osvojile Beogradsku arenu, da li si možda pogledala neki od tih koncerata?

„Aleksandra mi stalno izlazi na Instagramu, neprestano se šeruju neki njeni videi i to je toliko zastupljeno da htio ili ne ti to moraš da pogledaš. A što se tiče Tee, ja to ništa ispratila nisam jer mi ništa ne izlazi. Algoritam mi ne pokazuje Teu, više mi izbacuje Aleksandru, valjda što gledam njene videe i onda tako to ide“.

Da li si možda razgovarala sa nekim od ovih mladih pjevačica koje su već nastupale u Areni?

„Nisam pričala sa njima, ali sa Draganom Mirković sam se čula, ona mi daje neke svoje sugestije. Savjetuje me da budem svoja, da budem ja ja. Da budem opuštena, da se ne nerviram i da samo pjevam“.

Kako izgledaju tvoje pripreme za koncert u Areni?

„Realno još uvijek nismo imali ni jednu probu. Sada već mjesec dana nigdje nisam ni nastupala, imam odmor i baš mi je lijepo. Počela sam malo da idem u teretanu pa sad imam upalu mišića. Trebaće mi malo veća kondicija, tako da se malo fizički spremam a moram i da se podsjetim nekih svojih starih tekstova da ne zaboravim“.

Da li se zaista dešava da zaboraviš tekst neke od starijih pjesama?

„Da. Nemam puno albuma, svega pet, ali tako neke pjesme koje nisam pjevala dugo pa sam možda i zaboravila neki tekst. Samo malo da se podsjetim, trebalo bi mi malo da čujem, barem muziku i foršpil kako to počinje i onda ja kao i svaki pjevač. Prepoznamo foršpil i znamo kako da krenemo u tu prvu strofu“.

Mnogi kažu da je Arena veliki zalogaj, da li možda imaš neku dozu treme?

„Jeste veliki zalogaj, ali nemam tremu. Da si me pitao to pre 20 ili pre 15 godina ja bih vjerovatno rekla da. Sad ne, ja sam totalno hladna. OK, izaći ću ja, otpjevajuću i to je to“.

Da li će nakon Beogradske arene uslijediti turneja velikih koncerata?

„Planiramo Novi Sad, Hrvatsku obavezno, Crnu Goru. Vjerovatno ćemo imati i Sloveniju, kao i Makedoniju“.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo