12.10.2024 / 17:01 BiH - Traži se kupac

Nekad ambiciozan projekt: Luksuzno naselje kod Sarajeva ide na prodaju

Luksuzno naselje Golden Hills, smješteno u Tarčinu kod Sarajeva, bit će ponuđeno na prodaju. 

Naselje, koje je još u fazi izgradnje, ali većim dijelom završeno, prodaje se za 2.835.442 KM, što je nešto manje od tri miliona maraka.

Prodaja je zakazana za 27. novembar, a provest će se na zahtjev Ziraatbank BH protiv kompanije Dido d.o.o, prenosi Biznisinfo.ba.

Kompanija “Dido” je 2017. godine najavila projekt izgradnje luksuznog stambenog naselja Golden Hills u Sarajevu, koje se prostire na skoro 25.000 kvadratnih metara u Tarčinu. Prema tadašnjim riječima investitora iz Turske i Švicarske, naselje je trebalo obuhvatiti 29 luksuznih vila, uz prateće sadržaje poput sportskih terena i dječijih igrališta.

Burcu Uygur, jedan od partnera kompanije “Dido”, tada je izjavio da je Golden Hills njihov prvi projekt u Bosni i Hercegovini, te da je kompanija, koja posluje više od 20 godina, ozbiljno pristupila njegovoj realizaciji.

– Prva faza projekta obuhvata izgradnju na 25.000 kvadrata, s planiranim vilama i pratećim objektima. Naš cilj je završiti izgradnju što prije i dovesti projekt do kraja u najkraćem mogućem roku – rekao je Uygur tada.

Dodao je da vrijednost projekta iznosi oko sedam do osam miliona eura, te da žele doprinijeti razvoju bh. privrede kroz ovu investiciju.

Prema podacima, vlasnici kompanije su Burcu Uygur i Atalay Hakan iz Turske, te Charles Schmidhauser iz Ženeve u Švicarskoj.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo