10.10.2024 / 11:51 BiH - Katastrofalne poplave

Ekipe KJKP ViK-a Sarajevo nesebično radile u Jablanici

Ekipe KJKP ViK-a Sarajevo nesebično radile u Jablanici
Foto: Facebook
Nakon poplava koje su pogodile dijelove BiH, KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo angažovala je svoje kapacitete kako bi pružili pomoć onima koji su najviše pogođeni.

- U saradnji sa lokalnim vlastima u općini Jablanica i JKP Jablanica, komunicirajući da resornim ministarstvom KS, poslali smo naše radnike Pogona kanalizacija kako bi izvršili čišćenje i pročepljenje kanalizacione mreže - kazao je za Fenu izvršni direktor Pogona kanalizacija, trenutno u funkciji zamjene direktora preduzeća Adnan Šerak.

Prethodna tri dana ekipe su nesebično radile i pružale podršku ovoj lokalnoj zajednici. Očišćena je kompletna kanalizaciona mreža od mulja, nanosa zemlje, pijeska i drugih materijala.

Nakon ovih uspješno realiziranih aktivnosti ekipe Pogona Kanalizacija vraćaju se svojim redovnim poslovima i zadacima u Kantonu Sarajevo.

- Koristim ovu priliku da izrazim saučešće porodicama stradalih u poplavama, a svim povrijeđenim želimo brz oporavak. Zajedničkim angažmanom možemo pomoći da se prevaziđu ove teške okolnosti i ponovo izgrade naše lokalne zajednice koje su pretrpjele štete nastale u poplavama, a VIK će u svakom momentu biti na raspolaganju da se odazove svakoj akciji gdje bude potrebno - kazao je Šerak.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo