05.10.2024 / 22:45 Svijet - Dubai

Emirates zabranio pagere i voki-tokije na letovima nakon napada u Libanu

Emirates zabranio pagere i voki-tokije na letovima nakon napada u Libanu
Foto: Agencije
Velika aviokompanija iz Dubaija Emirates zabranila je putnicima na svojim letovima nošenje pagera i voki-tokija, nakon što su prošlog mjeseca detonirani uređaji koje je koristila libanska grupa Hezbolah.

„Svim putnicima koji putuju u, iz ili preko Dubaija zabranjeno je prenositi pagere i voki-tokije u predanoj ili ručnoj prtljazi", navodi se u saopćenju aviokompanije objavljenom jučer na mrežnoj stranici.

Dodaje se da će sve zabranjene predmete zaplijeniti policija Dubaija u sklopu pojačanih sigurnosnih mjera.

Hiljade pagera i radio uređaja koje su koristili pripadnici Hezbolaha eksplodirali su u septembru. Smatra se da je za taj napad odgovoran Izrael, ali on nije preuzeo odgovornost.

Najveća aviokompanija na Bliskom istoku također je objavila da letovi za Irak i Iran ostaju obustavljeni do utorka, a za Jordan će biti ponovno uspostavljeni u nedjelju.

Letovi za Liban ostat će obustavljeni do 15. oktobra zbog eskalacije izraelskih napada na Hezbolah kojeg podržava Iran, uključujući napade u blizini bejrutskog aerodroma.

Nekoliko drugih aviokompanija također je obustavilo letove za Bejrut i druge regionalne aerodrome zbog pojačanih napetosti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo