02.10.2024 / 07:57 Muzika i Film - Trend na mrežama

Val otkazivanja Netflix pretplata nakon podrške suosnivača kampanji Kamali Harris

Val otkazivanja Netflix pretplata nakon podrške suosnivača kampanji Kamali Harris
Foto: Agencije

Broj ljudi koji su otkazali pretplatu na Netflix gotovo se utrostručio nakon što je šef streaming diva podržao kampanju Kamale Harris.

Netflix je doživio val otkazivanja nakon što je Reed Hastings, suosnivač i predsjednik Netflixa, objavio javnu podršku predizbornoj kampanji aktualne američke potpredsjednice, piše britanski Telegraph.

U julu je stopa otkazivanja od 2,8 posto - poznata kao odljev u industriji - predstavljala najveću stopu još od februara. Netflix, inače, piše britanski medij, ima najnižu stopu odljeva u industriji.

Do porasta onih koji su otkazali pretplatu došlo je nakon što je Reed Hastings objavio poruku na X-u, nekadašnjem Twitteru, u kojoj je čestitao Kamali i dodao: "Vrijeme je za pobjedu!"

Tech-milijarder rekao je za The Information da je kampanji donirao čak 7 miliona dolara.

Javna podrška naišla je na ogorčenje brojnih Trumpovih pristaša koji su pozvali i na bojkot usluge. Mnogi su objavili fotografije na društvenim mrežama na kojima pokazuju kako otkazuju pretplatu uz hashtag #CancelNetflix.

Smatra se i da je porast broja otkazivanja djelomično uzrokovan i odlukom firme da postupno ukine svoj osnovni paket – najjeftiniju verziju Netflixa bez oglašavanja – pri čemu se korisnike potiče da odaberu novi plan kako bi nastavili sa streamingom.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo