01.10.2024 / 23:46 SHOW - Novi problemi

Više od 100 osoba priprema tužbe protiv Diddyja

Više od 100 osoba priprema tužbe protiv Diddyja
Foto: Agencije
Sean Diddy Combs mogao bi se suočiti s novim problemima. Više od 100 muškaraca i žena planiraju podnijeti građanske tužbe protiv njega, tvrdi advokat Tony Buzbee.

Prema njegovim riječima, najmanje 120 pojedinaca angažovalo je njegovu kompaniju, The Buzbee Law Firm, i kompaniju AVA Law Group, kako bi pokrenuli tužbe zbog tvrdnji da su bili žrtve Combsa i drugih osoba ili organizacija.

Optužbe uključuju nasilni seksualni napad, silovanje, seksualno zlostavljanje, omogućavanje seksa uz korištenje kontrolisanih supstanci, lažno zatvaranje, prisiljavanje na prostituciju, širenje videozapisa bez pristanka osoba na njima te seksualno zlostavljanje maloljetnika.

Buzbee je tokom konferencije za novinare istakao da je polovica osoba koje su pokrenule slučajeve protiv Combsa muškog spola, dok je 25 pojedinaca bilo maloljetno u vrijeme navodnih incidenata. Ti su se događaji, prema navodima, dogodili u Los Angelesu, New Yorku i Miamiju tokom zabava i audicija vezanih uz muzičku industriju.

Combsova advokatica Erica Wolff u izjavi za CNN naglasila je da njezin klijent kategorički odbacuje sve optužbe.

"Gospodin Combs odlučno i kategorički poriče kao lažnu i klevetničku svaku tvrdnju da je bilo koga seksualno zlostavljao, uključujući maloljetnike", izjavila je Wolff, dodajući da se Combs veseli dokazati svoju nevinost na sudu.

Advokatska kompanija Tonyja Buzbeeja planira u sljedećih 30 dana podnijeti tužbe dok nastavlja s prikupljanjem dokaza. Više od 55 posto žrtava prijavilo je navodno zlostavljanje policiji ili bolnicama, a Buzbeejeva kompanija aktivno radi na prikupljanju tih dokumenata.

Buzbee je pojasnio da se ne radi o kolektivnoj tužbi, već će svaki slučaj biti vođen zasebno u različitim državama. Combs neće biti jedini optuženik u nekim od tih slučajeva, a moguće je da će se u tužbama imenovati i drugi pojedinci i organizacije na temelju prikupljenih dokaza.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo