30.09.2024 / 21:00 Magazin - Teško vrijeme

Haris Džinović ostavljen sam na sudu: Borba za milionsku imovinu

Haris Džinović ostavljen sam na sudu: Borba za milionsku imovinu
Foto: Arhiv
Pjevač Haris Džinović se poslije 22 godine ljubavi razveo od svoje supruge Meline, a danas se pojavio i na sudu.

Džinović je standardno nosio šešir, a imao je košulju, crne pantalone i patike.

Međutim, njegova bivša supruga se nije pojavila na sudu, kao ni tokom procesa razvoda kada je poslala samo advokata, prenosi Blic.

Pjevač je došao u Prvi osnovni sud kako bi nastavio proces oko podjele imovine sa bivšom suprugom Melinom

Kako su pisali srbijanski mediji, Haris je sa Melinom podigao ogroman zajednički kredit za vilu na Senjaku u kojoj su donedavno živjeli, a u kojoj pjevač živi sa djecom i dalje, dok se Melina preselila na drugu lokaciju.

Kako je objasnio advokat, imovina stečena u braku smatra se zajedničkom imovinom koja se dijeli u zavisnosti od doprinosa supružnika.

"Sticanje bilo koje imovine u braku smatra se zajedničkom imovinom, ali ne sa opredjeljenim udjelima, što znači da se imovina dijeli srazmjerno doprinosu koji je supružnik, odnosno koji su supružnici imali u sticanju imovine. Naravno, supruga, odnosno majka, ima poseban doprinos u sticanju te imovine iz razloga što samo odgajanje i čuvanje djece i kućni poslovi, što uključuje kuhanje, peglanje, čišćenje i sve ostalo što čini poslove majke i vrsne domaćice, predstavlja poseban doprinos koji može kada se obračunava u brojkama i u samom startu iznositi 15-20 procenata", rekao je advokat i dodao:

- Vezano za nekretnine koje su stečene u braku također važi rečeno - ko, koliko, kada, i od čega je kupio nekretnine i u kom obimu - zaključio je on za "Alo".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo