30.09.2024 / 12:44 Svijet - Pohvalio Nasrallaha

Zamjenik vođe Hezbollaha obećao nastavak borbe: Izrael neće postići svoje ciljeve

Zamjenik vođe Hezbollaha obećao nastavak borbe: Izrael neće postići svoje ciljeve
Foto: Scereenshot

U prvom govoru nekog zvaničnika Hezbollaha od ubistva vođe terorističke grupe, zamjenik vođe Hezbollaha Sheikh Naim Qassem obećava da je teroristička grupa spremna za svaku potencijalnu kopnenu operaciju izraelskih trupa.

„Mi ćemo se suočiti se sa svakom mogućnošću i spremni smo ako Izraelci odluče da uđu kopneno, a snage otpora su spremne za kopnenu borbu“, kaže on.

„I pored gubitaka svojih komandanata, napada na civile širom Libana i velikih žrtava, nećemo se pomjeriti s našeg stava“, rekao je Qassem u govoru sa neotkrivene lokacije u Beirutu. „Nastavljamo podržavati Gazu i braniti Liban.“

Qassem navodi da će Hezbollah nastaviti u stopama vođe terorističke grupe Hassana Nasrallaha, koji je ubijen u izraelskom vazdušnom napadu u Beirutu u petak.

Kaže da teroristička grupa nastavlja sa svojim operacijama, radeći prema već postavljenim planovima, i opisuje svoje napade na Izrael do sada kao „minimum“.

Dodaje da, iako bi bitka mogla biti duga, Hezbollah je siguran da Izrael neće postići svoje ciljeve.

Qassem hvali Nasrallaha za njegovo vodstvo i popularnost među masama, te kaže da je šiitska grupa već dokazala svoju odlučnost da nastavi borbu, ispaljujući rakete na Haifu i na naselje Maale Adumim na Zapadnoj obali, napad koji Hezbollah ranije nije preuzeo, a za koji Qassem navodi da je primorao milion ljudi da potraže skloništa.

Qassem takođe kaže da će teroristička grupa izabrati novog generalnog sekretara što je prije moguće, koristeći unutrašnji proces, naglašavajući da za svakog komandanata i svakog zvaničnika postoje zamjene.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo