28.09.2024 / 15:30 Ljepota i Zdravlje - "Fontana mladosti"

Arapkinje imaju najsavršeniju kožu na svijetu: Koja je njihova tajna?

Arapkinje imaju najsavršeniju kožu na svijetu: Koja je njihova tajna?
Foto: Shutterstock
Njega lica je uvek nepresušan izvor tema, naročito kada su žene u pitanju, a traganje za preparatima koji će donijeti "vječnu mladost", ne prestaju - iako je to nemoguće u tolikoj mjeri.

Brojna istraživanja su pokazala da Arapkinje imaju najsavršeniju kožu, a navodno, ono što im pomaže je jedan serum čiji se recept prenosi s koljena na koljeno.

Jedna od poznatijih Arapkinja kada je nega u pitanu koju prate stotine hiljada ljudi, Ezgi Aslan, često sa svojim pratiocima dijeli savjete i recepte za preparate koji čine kožu lica tako savršenom.

Poznato je da žene sa ovog dijela svijeta izgledaju mladoliko i u 50. godini, a navodno, tajna je u serumu koji se generacijama koristi kod njih. Prvi od dva tajanstvena sastojka je ulje od smole tamjana koje ima efekat zatezanja kožei smanjuje pore, a Arapkinje ga zovu i "fontana mladosti".

Drugi sastojak je ricinusovo ulje i ova dva u tandemu djeluju magično. Potrebno je da u jednu kašiku ricinusovog ulja dodate 10 do 15 kapi ulja od smole tamjana. Jedini je problem što ćete jako teško pronaći ulje smole tamjana, a bitno je i da znate da se ne radi o esencijalnom ulju, piše Super žena.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo