28.09.2024 / 12:07 Muzika i Film - Na Youtube-u

Stigao i službeni teaser za biografski film 'Maria', opernu divu tumači Angelina Jolie

Stigao i službeni teaser za biografski film 'Maria', opernu divu tumači Angelina Jolie
Foto: Screenshot / YouTube
Na YouTube je stigao službeni teaser za biografski film Maria, u kojem legendarnu opernu divu Mariju Callas glumi oskarovka Angelina Jolie.

Riječ je posljednjem nastavku trilogije biografskih filmova o utjecajnim ženama koje je režirao Pablo Larraín. Uz Mariju, trilogiju čine filmovi Spencer, o princezi Diani, i Jackie, o Jackie Kennedy.

Larraínov najnoviji film premijerno je prikazan 29. augusta ove godine na Filmskom festivalu u Veneciji, gdje je dobio osam minuta ovacija. Scenarij za film napisao je Steven Knight, tvorac serije Peaky Blinders.

Radnja filma smještena je u 1970-e i prikazuje posljednje dane života jedne od najpoznatijih opernih pjevačica svih vremena. Maria Callas umrla je od srčanog udara u dobio od 53 godine.

Sporedne uloge u filmu igraju Valeria Golino, Kodi Smit-McPhee, Haluk Bilginer, Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino, Jeremy Wheeler i Rebecka Johnston.

Teaser za film Maria podijelio je gledaoce jer dio obožavaoca smatra da Jolie nije uvjerljiva u ulozi Marije Callas, dok drugi dio tvrdi da zaslužuje Oscara za svoju izvedbu.

"Ovo izgleda prekrasno", "Odličan teaser! Stvarno navijam za Jolie", "Mislim da će Angelina Jolie postati dvostruka dobitnica Oscara", "Angelina je umjetnica. Ovaj film bi mogao osvojiti Oscara", neki su od pozitivnijih komentara na društvenoj mreži Reddit.

"Pogledat ću ovo zbog scenografije i kostima, ali ne vjerujem da će Jolie ili film vjerno prikazati Callas. I to kažem kao obožavatelj Jolie", "Izgleda mi kao Maestro, a svi su mrzili taj film", "Bez uvrede obožavateljima Peaky Blindersa, ali ako Steven Knight radi na ovome, šanse su 85% da će film biti užasan ili razočaravajući", pisali su gledaoci koji su skeptični oko filma.

Film Maria prikazivat će se u odabranim kinima od 27. novembra ove godine, a na Netflixu će biti dostupan od 11. decembra.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo