26.09.2024 / 22:18 Svijet - Posjeta SAD-u

Sastanak Zelenskog i Bidena: 'Rusija neće pobijediti u ratu'

Sastanak Zelenskog i Bidena: 'Rusija neće pobijediti u ratu'
Foto: X.com
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nalazi se u SAD-u gdje je iza zatvorenih vrata razgovarao sa još uvijek aktuelnim predsjednikom Joeo Bidenom, a kasnije je održao zajednički press i sa Kamalom Harris.

Joe Biden zahvalio je Volodimiru Zelenskom što je podijelio svoj "plan pobjede", saopćila je Bijela kuća.

Dva lidera su razgovarala o vojnom finansiranju i dugoročnoj sigurnosti Ukrajine, navodi se u priopćenju. "Stojimo uz Ukrajinu sada i u budućnosti... Da budem jasan. Rusija neće pobijediti u ratu", rekao je Biden

 

Evo izjave Volodimira Zelenskog u Ovalnom uredu uoči sastanka iza zatvorenih vrata s Joeom Bidenom.

"G. predsjedniče, hvala vam na snažnoj podršci i odluci da nam pomognete u zaštiti Ukrajine. Ukrajina je naš dom. Duboko cijenimo što su Ukrajina i Amerika stajale rame uz rame od prvog trenutka...

Vaša odlučnost je nevjerojatno važna za nas da prevladamo rat... Moramo vratiti normalan život i jako cijenimo vaše vodstvo... Također imamo 26 bilateralnih sigurnosnih sporazuma s partnerima na temelju sigurnosne deklaracije G7. Imamo snažan sigurnosni sporazum sa Sjedinjenim Državama, zahvalni smo na tome i u potpunosti ćemo ga implementirati.

I vrlo je važno da dijelimo istu viziju sigurnosne budućnosti Ukrajine u EU i NATO-u, a Ukrajina na tom putu provodi neviđen broj reformi. Danas imamo novi paket podrške… Ovo će biti velika pomoć.

Danas sam s predsjednikom Bidenom iznio plan pobjede. Spremamo se razgovarati o detaljima kako bismo ojačali plan, koordinirali naša stajališta... Hvala vam na toj nepokolebljivoj dvostranačkoj potpori i svim američkim ljudima. Zajedno moramo pobijediti, pobijedit ćemo", stoji u izjavi Zelenskog.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo