25.09.2024 / 15:48 Svijet - Prepucavanja

Zelenski razljutio Trumpa posjetom fabrici municije u Pennsylvaniji

Zelenski razljutio Trumpa posjetom fabrici municije u Pennsylvaniji
Foto: X

Sastanak kojem se pridaje velika pažnja, između bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i Volodimira Zelenskog, vjerovatno se neće održati tokom posjete ukrajinskog predsjednika Sjedinjenim Američkim Državama.

Očekuje se da će ukrajinski predsjednik u srijedu obratiti Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i predstaviti svoj takozvani plan pobjede u ratu s Rusijom, a zatim održati bilateralne sastanke s predsjednikom Joeom Bidenom i potpredsjednicom Kamalom Harris.

Trump je prošle sedmice rekao da će se "vjerovatno" sastati sa Zelenskim tokom njegove posjete SAD-u. Međutim, zvaničnik Trumpove kampanje potvrdio je za POLITICO u utorak da sastanak nije zakazan.

Ukrajinski lider iritirao je republikanskog predsjedničkog kandidata Trumpa posjetom fabrici municije u Scrantonu, ključnoj državi Pennsylvania, u nedjelju tokom kampanjske turneje.

Tokom mitinga u Pennsylvaniji u ponedjeljak, Trump — dugogodišnji skeptik u vezi sa podrškom Ukrajini protiv ruske invazije — optužio je Zelenskog da "žarko želi" da kandidatkinja Demokrata Harris pobijedi na izborima i opisao ga kao "najvećeg trgovca u historiji."

(Vijesti.ba)

Izdvajamo