25.09.2024 / 12:39 Svijet - Najmlađi među optuženim

Suđenje 'čudovištu iz Avignona': Mladi vojnik opisao jezive detalje silovanja drogirane žene

Suđenje 'čudovištu iz Avignona': Mladi vojnik opisao jezive detalje silovanja drogirane žene
Foto: NBC News

Najmlađi muškarac među optuženima za silovanje Francuskinje koju je suprug drogirao, rekao je na sudu da mu je bilo ‘neobično‘ to što je ona hrkala dok je s njom imao odnose.

Joan Kawai (26) je uhapšen u kasarni francuske vojske nakon što su njegovi podaci pronađeni na uređajima koje je policija pronašla u kući Dominiquea Pelicota.

Taj je 71-godišnjak, prozvao čudovištem iz Avignona, optužen da je drogirao svoju suprugu Gisele (71) tokom gotovo 10 godina, sve kako bi ju deseci muškaraca mogli silovati.

Kawai je jedan od 50 muškaraca kojima se sudi. Njega je Pelicot u novembru 2019. pokupio i odvezao u svoju kuću. Tamo je gledao Pelicota kako ima seksualni odnos sa suprugom koja je spavala. Nakon što je on završio, pozvao je mladića da učini isto. Kawai kaže da je primijetio da žena ‘izgleda kao da hrče‘, prenosi Daily mail.

Kawai je na sudu ispričao da je Pelicota upoznao preko web stranice za swingere, koja je sada zatvorena.

- Rekao je da traži nekoga ko bi mogao zadovoljiti njegovu ženu. Stekao sam dojam da se ona složila, a rekao je da njoj to neće biti prvi put. Kad sam došao, rekli su mi da operem ruke. Skinuo sam se u hodniku, popili smo čašu viskija. Rekao mi je da zagrijem ruke na radijatoru. Ušli smo u spavaću sobu. Gospođa je bila na krevetu, gola od struka prema dolje. Prvo je on s njom imao odnos, a onda mi je dao upute, rekao je on.

Kako se njezino hrkanje pojačavalo, upitao je Pelicota što se događa, a on je rekao da mu žena uzima tablete za spavanje, prenosi Jutarnji.

- To mi je bilo jezivo. Pitao sam ga je li to normalno kad sam se drugi put vratio, no nije mi odgovorio. To me zabrinulo. Trebao sam prijaviti..., dodao je.

Sudac ga je upitao smatra li da muž može dati pristanak u ime svoje supruge.

- Mislim da ne, odgovorio je Kawai.

Sudac je zatim čitao opis video snimke na kojoj su Kawai i Gisele Pelicot. U jednom trenutku se činilo da čak i sudac ima poteškoća s čitanjem te mu je glas nekoliko puta puknuo.

Kawai je dva puta bio u Pelicotovoj kući, a treći je posjet Dominique Pelicot otkazao.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo