24.09.2024 / 20:54 Svijet - Potvrdila Fajon

Slovenija poziva izraelskog ambasadora na razgovor zbog eskalacije u Libanonu

Slovenija poziva izraelskog ambasadora na razgovor zbog eskalacije u Libanonu
Foto: FENA

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova danas je pozvalo izraelskog ambasadora na razgovor, zbog napada u Libanonu koji su već odnijeli više od 500 života, rekla je ministrica vanjskih poslova Tanja Fajon na marginama Opće skupštine UN-a u New Yorku.

Prema izvorima u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova, razgovor je zakazan za sutra, prenosi agencija STA.

Kako je rekla ministrica Fajon, čini se da Libanon postaje nova Gaza, a situaciju je ocijenila zabrinjavajućom. Rekla je da Izrael "eskalira nasilje" u Libanonu, Gazi, na Zapadnoj obali.

"Slovenija će učiniti sve što je u njezinoj moći, uz poštivanje međunarodnog prava i, naravno, Povelje Ujedinjenih naroda", najavila je.

Također je najavila da će se uskoro sastati sa libanonskim ministrom vanjskih poslova kako bi razgovarali o tome što se još može učiniti.

Stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, Francuska, zatražila je danas hitan sastanak tog tijela nakon što je Izrael pokrenuo najsnažniji val zračnih napada na iransku miliciju Hezbolah u Libanonu u posljednjih nekoliko desetljeća, u kojemu su smrtno stradale stotine ljudi, među kojima i djeca.

(Vijesti.ba/HINA)

Izdvajamo