8°C
Mostar 16°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

15.09.2024 / 21:37 Kultura - ICOM

Radionica Lizzy Moriarty o rukovođenju muzejima za direktore muzeja i druge lidere

Radionica Lizzy Moriarty o rukovođenju muzejima za direktore muzeja i druge lidere
Foto: ICOM
Nacionalni komitet BiH (ICOM) u saradnji s ICOM-ovim komitetom za muzejski menadžment organizuje Leadership and Power (Liderstvo i moć) - jednodnevnu radionicu o rukovođenju muzejima, za direktore muzeja i muzejske lidere iz Bosne i Hercegovine.

Nedavna istraživanja ICOM-a otkrila su da mnogi muzejski lideri i direktori imaju hitnu potrebu da ojačaju svoju stručnost o upravljanju i upravljanju sa tzv. stakeholederima u cilju dobijanja veće autonomije nad institucijama koje vode. U ovom istraživanju, sprovedenom 2021. i 2022. godine, muzejski lideri širom svijeta izvjestili su da im nedostaje dovoljan uticaj i kontrola nad donošenjem odluka i ključnih resursa kao što su imenovanje osoblja, organizacijska struktura, budžet i slično.

Lizzy Moriarty iz INTERCOM-a održaće jednodnevnu radionicu za direktore i muzejske lidere iz Bosne i Hercegovine, što će biti jedinstvena prilika da saznaju više o prednostima modela liderstva.

Radionica je besplatna, uz podršku Ministarstva civilnih poslova BiH, i održat će se u utorak, 17. septembra u Olimpijskom muzeju koji je i partner ovog događaja.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo