12°C
Mostar 21°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 14°C

14.09.2024 / 19:05 BiH - Hiljade posjetioca

Završen 'Zavidovićki sajam': Izlagači i građani nose pozitivna iskustva

Danas je završen "Zavidovićki sajam 2024", a koji je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana okupio brojne izlagače i hiljade posjetioca.

Organizatori ovog sajma poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina su bili Razvojna agencija Zavidovići (RAZ) i Udruženje poljoprivrednih proizvođača "Agro-Dolina".

Sajam se održava u okviru programa obilježavanja 15. septembra - Dana Grada Zavidovići, a tokom svoja dva dana programa okupio je oko 50 izlagača iz brojnih gradova.

Pored domaćih zavidovićkih izlagača, sajmu su se odazvali i izlagači iz Žepča, Zenice, Tešnja, Usore, Visokog, Gračanice, Olova, Tuzle, Banovića, Busovače i Sarajeva, a koji su prezentovali svoje različite proizvode poput meda, džema, prirodnih sokova, čajeva, suhomesnatih i mliječnih proizvoda, kozmetičkih proizvoda, kućnih ljubimaca i različitih rukotvorina.

Prvog dana sajma, broji građani i posjetioci, imali su priliku uživati i uz bosansku kahvu koju je obezbijedila Zlatna Džezva, te besplatnim palačincima.

"Zaista smo zadovoljni odzivom izlagača i njihovim iskustvima, kao i posjetom i utiscima naših građana. Imali smo veliki broj prijava iz drugih gradova, što pokazuje da iz godine u godinu rastemo i da su naš trud i kvalitetna organizacija prepoznati. Drago nam je da smo na ovaj način i kroz masovnost ovog događaja dali svoj doprinos obilježavanju Dana Grada Zavidovići, ali i priliku našim lokalnim proizvođačima da predstave svoje proizvode i plasiraju na tržište“, kazao je Ajdin Polić, direktor Razvojne agencije Zavidovići.

Organizaciju sajma su podržali Grad Zavidovići, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona i Ambasada lokalne demokratije Zavidovići.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo