8°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

13.09.2024 / 10:55 Crna hronika - Lišen je slobode

Prijedor: Uhapšen jer je policajcima psovao Dodika i udarao ih

Prijedor: Uhapšen jer je policajcima psovao Dodika i udarao ih
Foto: Wikipedia

Okružno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv M.B iz ovog grada zbog napada na policajce.

Naime, kako se navodi u optužnici, policijaci su prilikom obilaska terena primjetili osumnjičenog kako sjedi na klupi u vrijeme zabrane kretanja ispred tržnog centra.

"Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2, M.S., V.M. i K.I, prišli su osumnjičenom u cilju utvrđivanja njegova identiteta, te kada je M. S. od osumnjičenog zatražio dokumenta na uvid i saopštio da je na snazi mjera zabrane kretanja, osumnjičeni je izjavio da nema kod sebe dokumenta, te se policijskim službenicima obratio riječima 'J… vas policija, je li vas poslao Dodik, j… vam majku, lopovi', pa nakon što se oglušio naređenje policajca M.S. da prestane sa vrijeđanjem i da stavi ruke na leđa u položaj za vezivanje isti je od strane policijskih službenika uz upotrebu sredstava sile i to fizičke snage i sredstava za vezivanje lišen slobode. Dok se osumnjičeni nalazio prislonjen na službeno vozilo i dalje je pružao otpor i svojom glavom je nekoliko puta udario u krov službenog vozila", stoji u optužnici

Kako se dalje navodi, nakon što su smjestili osumnjičenog u službeno vozilo na zadnje sjedište pored policajca M.S., osumnjičeni je nastavio pružati otpor udarajući koljenima nogu po prednjem sjedalu na kome se kao suvozač nalazio policijski službenik K.I., da bi se u jednom trenutku osumnjičeni okrenuo prema policijskom službeniku M.S. i udario ga glavom u predjelu …., te nastavio da udara glavom po službenom vozilu.

Nakon dolaska službenog vozila pred policijsku stanicu Prijedor 2 nastavio da pruža otpor na način da kada je policijski službenik V. M. otvorio zadnja desna vrata službenog vozila u namjeri da ga izvede iz službenog vozila, osumnjičeni legao na zadnje sjedište i svojim nogama je nekoliko puta udario policijskog službenika V.M. u nezgodni predjel, da bi nakon što je policijski službenik M.S. prišao službenom vozilu istoga dario nogom u nezgodnom predjelu pri čemu je policijski službenik M. S. zadobio povredu, a koje povrede pojedinačno i skupno predstavljaju laku tjelesnu povredu i policijski službenik V.M. zadobio povredu, a koje pojedinačno i skupno predstavljaju laku tjelesnu povredu, nakon čega je osumnjičeni stavljen pod kontrolu i uveden u policijsku stanicu Prijedor 2.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo