8°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

12.09.2024 / 07:59 Crna hronika - Ubistvo na Alipašinom Polju

Poznat identitet muškarca kojeg je usmrtila supruga: "Senadovo ubistvo mora biti alarm"

Poznat identitet muškarca kojeg je usmrtila supruga: "Senadovo ubistvo mora biti alarm"
Foto: VIJESTI.BA

Poznat je identitet Sarajlije za čije ubistvo je osumnjičena njegova supruga.

Radi se o Senadu Jahiću. To je potvrdila novinarka i urednica BHRT-a Lejla Zvizdić, koja se na društvenim mrežama oprostila od svog kolege.

"Čovjek kojeg je noćas na A. Polju ubila supruga bio je naš kolega, šef rasvjete Senad Jahić.

Cijeli dan očekujem informaciju više o motivu, a zapravo je potpuno nevažno sve osim samog čina ubistva.

Tražim vjerovatno potvrdu kružećih informacija da je bila psihički nestabilna, a sam akt govori da jeste. Ko bi psihički uravnotežen nožem bilo kome brutalno nanio višestruke i smrtonosne ubode?

Analizirajte koliko su intenzivirana ubistva. U ovom nesređenom društvu posutom fekalijama, okruženi smo ozbiljno bolesnim ljudima koje sistem ne opservira adekvatno.

Ljudi bez nadzora, mimo adekvatnih ustanova, a vrlo često bez terapije. I ključna stvar - dok god je odlazak psihologu, psihoterapeutu ili psihijatru tabu tema i stvara bojazan od stigmatizacije - bit će nam sve gore.

To mora biti normalizovano kao odlazak internisti, pulmologu, gastroenterologu!

Temelj zdravlja je mentalno!

Druže naš, potraži svoj mir", stoji u njenoj objavi.

U šoku je i njena kolegica Nejra Latić Hulušić.

"Ne možemo ovako dalje. Senadovo ubistvo mora biti alarm za kolektivno liječenje pojedinaca i porodice. Neće ići ovako više. Ne može PTSP na ove plate i ovako nestabilnoj zemlji izroditi ništa plemenito", poručila je Nejra.

Podsjećamo, 11. septembra 2024. godine oko 03.25 sati, obaviještena je PU Novi Grad da je u stanu, u ulici Trg nezavisnosti, općina Novi Grad izvršeno krivično djelo ubistvo 58- godišnjeg S.J. iz Sarajeva. U vezu s izvršenjem krivičnog djela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) dovodi se njegova supruga Dž.J., rođena 1976. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, koja je privedena u službene prostorije i nad njom će u toku dana biti izvršena kriminalistička obrada", saopćeno je iz MUP-a KS.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo