12.09.2024 / 11:40 Fudbal - Premiership

Mikel Arteta produžio ugovor sa Arsenalom

Mikel Arteta produžio ugovor sa Arsenalom
Foto: Agencije
Mikel Arteta sjeo je prije nepunih pola decenije na trenersku klupu Arsenala, a s nje neće mrdati najmanje do ljeta 2027. godine.

Na koliko je oročen produžetak saradnje španskog stručnjaka i engleskog kluba, pošto je prethodni ugovor trebalo da istekne sljedećeg ljeta.

Nekadašnji pomoćnik trofejnog Pepa Guardiole, od početka prvog samostalnog angažmana, baš u stručnom štabu "tobdžija", u međuvremenu je svim silama pokušavao da prekine dominaciju svog bivšeg šefa i Man Cityja, ali je oba puta stizao samo do zvanja viceprvaka Premier lige.


Međutim, upravi londonskog kluba je i to bio dovoljan razlog da na vrijeme osigura ostanak čovjeka, čija postavka igre i fudbalski stil nailaze na opšte simpatije, ne samo navijača Arsenala. Pogotovo što je uspio da ga dovede do trofeja FA Cupa, dva pobjednička pehara Superkupa i vrati u Ligu prvaka.

Arteta je i igrački vezan sa sadašnjim klubom, jer je baš u njemu završio igračku karijeru 2016. godine, igrajući prethodno za Barcelonu, Everton, Real Sociedad, Glasgow Rangers i PSG.  


(Vijesti.ba)

Izdvajamo