9°C
Mostar 16°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

15.09.2024 / 18:21 Fudbal - Turska Super liga

Fenerbahče rutinski do pobjede: Tadić briljirao, ali je Mourinho razočarao Džeku

Fenerbahče rutinski do pobjede: Tadić briljirao, ali je Mourinho razočarao Džeku
Foto: X
U okviru petog kola turske Super lige Fenerbahče je bio gost Kasimpaši, koju je na kraju rutinski savladao sa 2:0 uz novi nastup Edina Džeke, koji je, doduše, duel počeo na klupi, ali je u igru ušao u 63. minuti.

Fenerbahče je u prethodna četiri kola upisao tri pobjede uz jedan remi, dok je gradski rival Galatasaray na maksimalnom učinku, pa su u taboru žuto-plavih svjesni da više nemaju pravo na kiks.

Tim Josea Mourinha je gostima kod Kasimpaše došao do pobjede, a junak je bio Dušan Tadić. Bivši srpski reprezentativac je, piše SportSport, lijepo asistirao Saint-Maximinu u 22. minuti, a onda u 39. minuti sa bijele tačke postavio konačan rezultat.

Iako se moglo vidjeti bar još nekoliko golova, ostalo je 2:0, što je svakako nešto čemu se Mourinho i njegov tim i nadao. Portugalac je odlučio odmoriti Džeku, koji je u igru ušao u 63. minuti, zamijenivši En Nesyrija.

Sigurno da Edin nije zadovoljan što nije starter, no svjestan je i on sam da je sezona veoma duga i da će biti puno utakmica, te da je, s obzirom da ima 38 godina, dobro da ponekad i ne igra svih 90 minuta, koliko god on to želio.

U redovima domaćeg tima, Haris Hajradinović je igrao do 66. minute. I on i Džeko vratili su se sa reprezentativnog okupljanja, s tim da Hajradinović nije igrao, dok je Edin u oba duela bio na terenu, i protiv Nizozemske i protiv Mađarske.

Fener je današnjom pobjedom privremeno zasjeo na vrh sa 13 bodova, no gradski rival Galatadsaray može već u ponedjeljak opet na vrh jer dočekuje Gaziantepspor. U narednom, šestom kolu, dva velika rivala odmjeriće snage na stadionu Fenera.

Iza Fenera i Galate smješten je Basksehir sa 10 boova, dok Bešiktaš i Eyupspor imau po 9, a po 7 Konyaspor i Sivasspor.

Slijede Goztepe i Samsunspor sa po šest bodova, Kasimpaša je ostala na pet, po četiri imaju Antalyaspor, Rizespor, Gaziantep i Bodrumspor tri, Trabzonspor, Kayserispor, Alanyaspor po dva i po jedan bod Hatayspor i Adana Demirspor.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo