12.09.2024 / 08:57 Fudbal - Teško trenerima u BiH

Trener Slobode napustio klub nakon što ga je napao otac fudbalera koji ne igra

Trener Slobode napustio klub nakon što ga je napao otac fudbalera koji ne igra
Foto: FK Sloboda
U bh. fudbalu odavno svjedočimo brojnim pritiscima i napadima na trenere, uglavnom mlađih klupskih selekcija, koje obično izazivaju nezadovoljni roditelji.

Nakon što je prije nekoliko dana žrtva jednog takvog napada bio trener kadeta FK Sarajevo Muhamed Džakmić, sada je slična sudbina zadesila i trenera juniora Slobode iz Tuzle Amira Spahića.

Prije jučerašnje utakmice četvrtfinala Kupa Tuzlanskog kantona protiv Bosne iz Kalesije, Spahića je prvo verbalno, a potom i fizički napao roditelj jednog od fudbalera Slobode.

Spahić je za Faktor objasnio da ga je napao čovjek koji "želi da mu sin igra na silu", a potom izjavio da će zbog ovog incidenta napustiti klub.

"Ne mogu više ovdje raditi. Meni kao čovjeku koji je osvajao titule u omladinskom fudbalu, vodio prvu ekipu, dugogodišnjem treneru u reprezentativnim selekcijama uvijek je bilo mjerilo teren i ništa drugo", rekao je Spahić,

Treneri u omladinskim selekcijama Slobode postali su žive mete, dodao je Spahić, koji jučer nije želio voditi utakmicu protiv Bosne sa trenerske klupe.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo