09.09.2024 / 09:53 Svijet - Kontroverzni influencer

Dvije 'žrtve' Andrew Tate-a progovorile za BBC: Silovao ih i davio?

Dvije 'žrtve' Andrew Tate-a progovorile za BBC: Silovao ih i davio?
Foto: X
Dvije žene koje tvrde da ih je kontroverzni influencer Andrew Tate silovao i "davio" progovorile su za BBC o svojim iskustvima. Još jedna žena tvrdi da ju je silovao Tateov mlađi brat Tristan, također influencer s milionima pratilaca.

Braća Tate, u dobi od 36 i 37 godina, trenutno se u Rumuniji suočavaju s optužbama za trgovinu ljudima i okupljanje organizovane grupe za seksualno iskorištavanje žena. Andrew Tate također je optužen za silovanje.

Prijeti im više od 10 godina zatvora.

Andrew je u kućnom pritvoru u Rumuniji. Tužioci razmatraju nove optužbe protiv njega, uključujući seksualni odnos s maloljetnicom i trgovinu maloljetnim osobama, prenosi BBC.

Dvije Britanke koje nisu uključene u rumunski slučaj protiv braće Tate iznijele su detalje navodnog silovanja i seksualnog nasilja koje je počinio Andrew. Optužbe se odnose na događaje prije 10 godina, kada je Tate još živio u Lutonu.

Anna kaže da je 2013. bila u večernjem izlasku s Andrewom i potom došla u njegovu kuću.

"Počeo me ljubiti i rekao da razmišlja hoće li me silovati. Iznenada me zgrabio za grlo, tresnuo o naslon kreveta i počeo daviti." Anna kaže da ju je tada silovao. Kasnije joj je Tate slao uznemirujuće tekstualne i glasovne poruke o silovanju i seksualnom nasilju.

"Jesam li loša osoba? Što se tebi više nije sviđalo, to sam ja više uživao", rekao je u glasovnoj poruci. U SMS-u je napisao:

"Volim te silovati."

Anna kaže da je davljenje pokušao objasniti kao šalu:

"Jesi li ozbiljno toliko uvrijeđena što sam te malo davio?"

Anna je 2014. policiji u Bedfordshireu rekla za navodni napad. Još dvije žene iznijele su slične optužbe, pa je pokrenuta policijska istraga. Pet godina kasnije njihovi iskazi poslani su državnom tužilaštvu, ali je odlučeno da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Sienna iznosi sličnu priču. Andrewa Tatea upoznala je prije deset godina u Lutonu:

"Dobro smo se slagali i popili smo nekoliko pića." Kaže da su imali “standardnu vezu za jednu noć”.

Nekoliko mjeseci kasnije Sienna je ponovo srela Tatea:

"Otišli smo u moju spavaću sobu i započeli sa seksom. Tada mi je stavio ruke oko vrata." Sienna kaže da se borila za zrak, a zatim izgubila svijest. Kad je došla k sebi, seks još nije bio završen: "Bila sam apsolutno prestravljena. Sjećam se kako sam hvatala zrak. Bilo je to silovanje."

Sienna nije otišla na policiju i danas žali zbog toga. BBC je u kontaktu s pet žena u Velikoj Britaniji koje su izjavile da ih je Tate davio tokom seksa.

U junu prošle godine negirao je da je ikada davio ili imao spolni odnos sa ženom bez njenog pristanka:

"Znam da nikad nikoga nisam povrijedio. Nije u mojoj prirodi povrijediti ljude."

(Vijesti.ba)

Izdvajamo