9°C
Mostar 18°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 14°C

02.09.2024 / 13:47 Vijesti iz ZDK - Vrijednost Ugovora 454.101,57 KM

Potpisan ugovor o sanaciji regionalne ceste Čajdraš - Ovnak - Šušanj

Potpisan ugovor o sanaciji regionalne ceste Čajdraš - Ovnak - Šušanj
Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona uz podršku kantonalne Vlade nastavlja sa investiranjem u putnu infrastrukturu na području grada Zenica.

U prisustvu resornog ministra Adnana Šabanija, direktor Kantonalne direkcije za ceste ZDK- po ovlaštenju Rasim Kovač i direktor preduzeća „Komgrad Ze“ d.o.o. Muhamed Šibonjić potpisali su Ugovor o izvođenju radova „Sanacija regionalne ceste  R413a Čajdraš – Ovnak – granica Kantona (lokalitet Pojska – Šušanj)“.

Vrijednost Ugovora je 454.101,57 KM, a rok za realizaciju posla koji podrazumijeva sanaciju kolovozne konstrukcije u dužini od oko 600 metara, sa regulacijom odvodnje je 40 dana od dana uvođenja u posao.

- Prilikom više posjeta naseljima tzv. Kočevskog sliva na području Zenice od strane stanovništva delegirani su nam problemi sa kojima se susreću u svakodnevnoj komunikaciji sa gradskim središtem. Osim toga, ovaj regionalni pravac važna je spona sa Srednjobosanskim kantonom i nastojat ćemo što skorije da poboljšamo bezbjednost pješaka, posebno djece i omladine kojima nisu osigurani adekvatni uslovi za odlazak do škola, ambulante, trgovine - kaže ministar Šabani.

Iz Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona podsjećaju, da su sredstva od 400.000 KM prebačena Gradu Zenica za rekonstrukciju puta za strateški važnu turističku destinaciju Smetovi, kao i da će vrlo brzo započeti osam godina čekani nastavak izgradnje Glavne gradske magistrale od kružnog toka „Bojin vir“ do skretanja za naselje Lukovo Polje u dužni od 1,25 kilometara. Procijenjena ukupna vrijednost projekta prve vangradske dionice Glavne gradske magistrale iznosi 3.173.504,27 KM bez PDV-a, a sredstva su osigurana u budžetu Zeničko – dobojskog kantona.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo