3°C
Mostar 11°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

26.08.2024 / 16:19 BiH - Otkrivene laži

Video: Nešić i Vulić sami sebi naručili prijetnje!

Video: Nešić i Vulić sami sebi naručili prijetnje!

Tužilaštvo BiH je 23.08.2024. godine Sudu BiH podnijelo prijedlog za određivanje mjera pritvora protiv Stanimirović Vladimira, koji se tereti za ugrožavanje sigurnosti...

...ali je sud to odbio i odredio mjere zabrane osumnjičenom autoru poruka, koje je slao ministru bezbjednosti i sefici poslaničkom kluba SNSD u Parlamentu BiH Nenadu Nešiću i Sanji Vulić.


Između ostalog se navodi da je Tužilaštvo BiH obavješteno da se visokim zvaničnicima u institucijama BiH tačnije Sanji Vulić i Nenadu Nešiću prijetilo po život.

Tužiteljka dalje navodi da su navedene prijetnje upućene preko pošte, te da je Tužilaštvo BiH naredilo da se izuzme video snimak iz pošte u Doboju.

Prema njenim riječima, tragom preduzetih radnji došlo se do identiteta Vladimira Stanimirovića, te izdalo naredbu o sprovođenju istrage.

"Osumnjičenom se stavlja na teret da je 25. juna u 21:45 ubacio u poštansko sanduče u Doboju poslao tri pisma adresirana na klub "crvene sekte - SNSD" sa prijetećim sadržajem "četnikušo bliži ti se kraj neće te spasiti ni ti četnici što za tobom hodaju", navela je tužiteljka čitajući optužnicu i dodala da je Nenadu Nešiću, ministru bezbjednosti BiH, poslao pismo u kom se navodi da će Nešiću i Sanji Vulić "uskoro dosuditi Alah", da ih džabe prate gorile i da niko od noža nije pobjegao, prenosi RTV BN.

Opširnije na video snimku sa ročišta održanom na osnovu zahtjeva Tužilaštva u subotu o određivanju pritvora za osumnjičenog Stanimirovića.

"Po svemu sudeći, Sanja Vulić i Nenad Nešić organizovali su prijetnju samima sebi kako bi izrežirali svoju ugroženost", poručila je danas predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

"Za taj idiotizam, ako se pokaže tačnim, angažovali su izvjesnog Stanimirovića, ne očekujući da isti bude identifikovan. Stanimirović nema nikakav razlog da prijeti ni Vulićki ni Nešiću, sa kojima je u odličnim odnosima, ali nije očekivao da bude otkriven njegov identitet.

Od ovog idiotizma gori je samo postupajući tužilac koji nije odmah naložio hapšenje Nešića i Vulićke zbog konstruisanja lažnih prijetnji. U svakoj normalnoj zemlji, ljudi na ovako visokim pozicijama bili bi momentalno privedeni", zaključila je Trivić u objavi na Facebooku.

Inače, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom Vladimiru Stanimiroviću, BiH je donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH te je osumnjičenom određena mjera zabrane sastajanja sa određenim licima.

Zanimljivo, u njegovu odbranu je nakon hapšenja stala i sama Vulić koja je odbacila bilo kakvu mogućnost da Stanimirović ima veze s prijetnjama.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo