12°C
Mostar 18°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

25.08.2024 / 12:31 BiH - Kočićev zbor

Vučićev izaslanik na skupu u RS: Granice su promjenjiva kategorija

Vučićev izaslanik na skupu u RS: Granice su promjenjiva kategorija

Države mogu biti različite, politika i granice promjenljive kategorije , ali jedna stvar se ne mijenja. Mi smo jedan narod, govorimo jednim jezikom, a taj jedan jezik tvori jednu kulturu - rekao je Nikola Selaković izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Stričićima.

- Moje prisustvo ovdje je ništa drugo nego potvrda onoga što su 2014. godine predsjednik Srbije i predsjednik Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik započeli zajedno a to je da kao jedan jedinstven i nedjeljiv srpski narod sve one ličnosti i događaje iz naše prošlosti, koje svjedoče jedinstvo našeg identiteta slavimo i obilježavamo i da to činimo i svojim prisustvom, pa i ovdje na Kočićevom zboru - rekao je Selaković na u obraćanju na 59. "Kočićevom zboru" u Stričićima.

Petak Kočić se borio za istinu pravdu i otadžbinu, i ostavio je iza sebe monumentalno djelo boreći se za srpski narod i njegove interese rekao je u Stričićima predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Naša otadžbina su Republika Srpska i Srbija koje teže danas da na pravi način okupe srpski narod, da izraze srpske nacionalne interese upravo na način kako smo mogli da gledamo u borbi samog Kočića za takvo nasljeđe - rekao je Dodik.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo