5°C
Mostar 13°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

21.08.2024 / 12:43 Crna hronika - Potvrđeno za Vijesti

Iz UKC-a otkrili u kakvom je stanju ubica iz Sanskog Mosta

Iz UKC-a otkrili u kakvom je stanju ubica iz Sanskog Mosta
Foto: Vijesti.ba

Napadač koji je danas u Sanskom Mostu ubio tri osobe a zatim pokušao samoubistvo je pri svijesti i trenutno su toku dijagnostičke procedure, saopćeno je iz UKC RS Banjaluka.

"Pacijent je dovezen u Urgentni centar UKC RS sa prostrelnom ranom grudnog koša. Pacijent je svjestan i trenutno su dijagnostičke procedure u toku, te je planiran operativni zahvat. Sve dalje prognoze su krajnje preuranjene", naveli su iz UKC RS za Vijesti.ba.

Podsjetimo, tri uposlenika Gimnazije u Sanskom Mostu ubijena su danas u stravičnom napadu, potvrđeno je iz MUP-a USK za Vijesti.ba.

"MUP USK je u 10:15 zadobio dojavu da je u Gimnaziji u Sanskom Mostu došlo do upotrebe vatrenog oružja. Ubijena su tri uposlenika škole, napadač je pokušao sebi oduzeti život, zadobio je teške tjelesne povrede te je upućen na UKC Banjaluka", rečeno je ranije danas iz MUP USK,

Kako Vijesti.ba nezvanično saznaju zločin je počinjen automatskom puškom. A ubijeni su direktor škole, sekretarica i jedna profesorica, riječ je o Nijazu H., Nisveti K., Gordani M.. Napadač je domar škole, Mehmed V..

Motiv su, nezvanično, navodno lične nesuglasice koje su postojale od ranije. Naime, ubijeni zaposlenici škole su bili dio komisije koja je suspendovala napadača.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo