13.08.2024 / 09:39 Fudbal - Granica je pređena

Sprema se najveći transfer u historiji fudbala, iza svega stoje Saudijci

Sprema se najveći transfer u historiji fudbala, iza svega stoje Saudijci
Foto: X.com

​Brazilski krilni fudbaler Vinisius Junior ima poziv iz Saudijske Arabije da se priključi tamošnjem fubalskom carstvu i to za sumu od koje zastaje dah.

Znamo koji sve superstarovi su prihvatili poziv petro-novca, počevši od Cristiana Ronalda, Karima Benzeme, pa nadalje, ali jasno je da Saudijci imaju želju i sve potrebne resurse da krenu po još gigantskih transfera.

Jedan iz takve kategorije definitivno bi bio onaj u kojem je glavni protagonista Vinicius Junior. Momak čija je kandidatura za "Zlatnu loptu" rasprostranjena zajedno za Judeom Bellinghamom nije previše zainteresovan za odlazak u Saudijsku Arabiju, ali novac bi mogao da promijeni sve, kao i obično...

Iako doživljava vrhunac svoje trenutne karijere i osjećaj je da ćemo ga gledati na još boljem nivou, Vinisius bi u slučaju da Real Madrid pristane mogao da krene putem Al Ahlija.

Cifre su već sada takve da ide voda na usta. Ponuda kluba iz Džede dostigla bi oko 400 miliona eura, što je skoro duplo više u odnosu na svjetski rekord koji je u vlasništvu PSG-a, odnosno Neymara i iznosi 222 miliona eura.

Saudijci su imali potrebu da obave direktan telefonski poziv sa generalnim menadžerom Real Madrida, Joseom Angelom Sanchezom, koji ih je podsjetio da je Vinijeva otkupna klauzula čak milijardu eura.

Realu nije nužno da ga izgube, niti on sam želi da u najboljim godinama ode u Saudijsku Arabiju koja bi ga učinila najplaćenijim igračem planete, a ujedno, uz Cristiana Ronalda, ambasadorom lige i zemlje u borbi za Mundijal 2034. godine, prenose "Sportske".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo