7°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

11.08.2024 / 10:02 Komentari - Analize

Bursać: Rusi su možda izgubili Kursk, ali nisu Beograd

Bursać: Rusi su možda izgubili Kursk, ali nisu Beograd
Foto: Arhiv
“Nego, kako vajne “ruske obavještajne službe“ znaju šta se dešava u Nedeljicama i ostalim srpskim Jovanjicama i ko će napasti Vučića, a ne znaju da pola ukrajinske armije ulazi u Rusiju i zauzima mjesta brzinom na kojoj bi im pozavidjela i hrvatska Četvrta gardijska brigada u akciji “Oluja“.

Jednostavno, Rusi u Kursku nemaju Vulina i Dačića!“

Ovo može samo u Srbiji. Šou programu u kome su svi na gubitku osim učesnika šou programa, nastavlja se nesmetanom žestinom po ganglije i neurite ono malo zdravog razuma Nacionalnog parka Srbija.

Kad Srbi obavijeste Ruse da obavijeste Srbe

A evo o čemu se radi:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je prekjuče u dramatičnom obraćanju javnosti (a kako drugačije) da je od ruskih sigurnosnih službi stigla informacija o tome kako se u Srbiji pripremaju masovni neredi.

“Dobili smo zvanične informacije iz Ruske Federacije, zvaničnim kanalima prenijeta i donijeta informacija. Da, dobili smo tu informaciju i bavimo se time. Nadležna je BIA, ljudi specijalizovani za to u Vladi Srbije i na svim drugim mjestima rade svoj posao”, rekao je on, odgovarajući na pitanje novinara da li je od ruskih bezbjednosnih službi dobio upozorenje da se u Srbiji pripremaju masovni neredi sa ciljem državnog udara.

Vučić je dodao i da građani treba da budu “bezbrižni”.

Ovo zadnje vam znači da građani mogu slobodno početi paničiti ne bi li kako histerično-paranoični šou program i rijaliti na otvorenom bio upotpunjen klasičnim ludilom.

Dakle, sve je spremno za jubilarni 200. atentat na Vučića.

Nego, kako vajne “ruske obavještajne službe“ znaju šta se dešava u Nedeljicama i ostalim Jovanjicama, a ne znaju da pola ukrajinske armije ulazi u Rusiju i zauzima mjesta brzinom na kojoj bi im pozavidjela i Četvrta hrvatska gardijska brigada u akciji “Oluja“? Ili će biti da Vučić i nije mnogo slagao (kako zna) samo je umjesto “ruskih službi“ lijepo trebao reći, rekli mi Vulin i Dačić. Suštinski ništa ne bi pogriješio, jer ovaj dvojac i jeste ruski operativni duo na terenu koji izvještava Moskvu o stanju u svetosavskom kalifatu na jugu.

FSB radi, ruska Srbija se gradi!

A stanje je, Porfiriju hvala, odlično. Radi i vlast i opozicija po FSB matrici i agendi sve u 16. dok Vučić želi sa zvaničnih kanala ogaditi Evropu onim zdravog razuma, “opozicija“ to isto radi sve sa nacističkim ruskim “Z“ zastavama diljem Srbije na “ekološkim protestima“. Jedni se bore, ko biva, da Rio Tinto kopaonica litijuma započne rad, a drugi, kobajagi, ne daju. Iza stoji dabome Moskva, koja se fino zabavlja, ako joj je uopšte do zabave u ovim “delikatnim“ trenucima, kako sami sebi tepaju za bježaniju pred Ukrajincima.

Samo..

Samo vidite, ima jedna nelogičnost?

Kako to da Rusi obavještavaju Vučića o nečemu što Rusi pripremaju za Vučića? Preciznije, Rusi koji hoće da skinu Vučića upozoravaju Vučića na državni udar od strane litijaša koje podržavaju također Rusi, a koji hoće da skinu Vučića. Što bi se reklo srpsko duplo golo ili u ruskom slučaju win-win situacija.

Ili će biti da Rusi preko Vulina i Dačića šalju poruku Vučiću da su svi zamjenjivi, pa i Vučić koji je odavno u ruskom kolu, ali sa druge strane prodaje Ukrajincima municiju kojom ovi tjeraju Ruse-danas i iz Rusije? Ima FSB favorita i maljčika koliko hoćete u onom antiltijumskom taboru, pa može slati upozorenja preko svojih terenskih radnika.

Shvatate šta hoću da kažem: Ne radi se ovdje o nekakvom ruskom obavještajnom radu, a još manje o “pokušaju državnog udara“ do koga NEĆE doći. Radi se o konjskoj glavi upakovano u FSB retoriku. Kad Rusi upozoravaju da će neko pokušati da svrgne Vučića, oni nedvosmisleno misle na to da će ONI pokušati da ga skinu ako se ne vrati ne ruski put. A ima fore da se vrati.

Igrokaz u Dačićevoj režiji

Naravno, igrokazu se pridružio i potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Notorni Dačić, koji je kazao kako je policija u Subotici, u saradnji sa BIA, uhapsila četiri osobe za koje tvrde da su “sutra planirale napad na policiju i izazivanje nasilja i nereda na protestu u Beogradu”.

Samo se postavlja pitanje, je l’ ih baš lično Dačić poslao na lokaciju za hapšenje ili je i to Vučić morao sređivati? Pri tome je Miloševićev mali od palube dao još jedno, mnogo važnije saopštenje u kome je kazao kako “neće dozvoliti nasilje na ulicama Beograda, a ko prekrši zakon biće sankcionisan“.

Moskovska ekologija

E sad, ovo je poruka za Vučića, ne za demonstrante: stojimo uz tebe još ovaj put, upozorili smo te, a ako nastaviš sa onim izvozom u Ukrajinu, mogli bi svi u Srbiji postati “opozicionari“ sve sa velikim Z.

Pa tako i treba gledati situaciju u ovoj zemlji.

Ako se nastavi odlučna Ukrajinska akcija, ako Rusi počnu gubiti na istočnom frontu, očekujte intenzivirane “ekološke akcije“ u Srbiji sve sa Putinovim bojovnicima i barjaktarima na čelu istih. I onda će litije preko litijuma da se vrate kući, a oni koji su ih smislili mogli bi odista biti zamijenjeni. Ne zbog litijuma dabome nikad se nije niti radilo o litijumu i ekologiji, nego zbog operativnih odluka u Moskvi koja je bila i koja će još dugo biti glavni političko-duhovni grad za većinu Srba.


Piše: Dragan Bursać, kolumnista CdM-a

(Vijesti.ba)

Izdvajamo