13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

25.07.2024 / 20:00 Regija - Faton Hajrizi

Srbija traži od BiH izručenje osumnjičenog za pomoć napadaču na policajce u Loznici

Srbija traži od BiH izručenje osumnjičenog za pomoć napadaču na policajce u Loznici
Foto: Faton Hajrizi
Ministarstvo pravde Srbije uputilo je pravosuđu Bosne i Hercegovine (BiH) molbu za izručenje osumnjičenog za organizovanje prevoza Fatonu Hajriziju, koji je u noći između 17. i 18. jula u Loznici jednog policajca ubio, a drugog ranio, prenijela je Radio televizija Srbije.

Sumnja se da su Z .R. koji je 18. jula uhapšen u Bijeljini u BiH i njegova supruga I. R. koja je uhapšena u Mladenovcu kraj Beograda, organizovali Hajriziju prevoz od Preševa na jugu Srbije do Loznice, gde je pucao u policajce.

Beogradski mediji prenose da je na snazi i potjernica Srbije za Z. R. zbog izdržavanja kazne zatvora od osam godina na koju je osuđen zbog trgovine drogom.

Osim bračnog para, uhapšen je i muškarac iz Tutina u Srbiji, koji je te noći vozio Hajrizija od Preševa do Loznice.

Policija u Srbiji ubila je 19. jula u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom Fatona Hajrizija nakon što je, kako je saopšteno, ubio jednog, a ranio drugog policajca.

Do napada je došlo kada su policajci, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo u kojem se nаlаzio osumnjičeni. Dok je izlazio iz automobila, iz pištoljа je pucao u policajce, a potom pobjegao, piše Radio Slobodna Evropa.

Kada ga je policija pronašla posle dvodnevne potrage, pucao na pripadnike policije, nakon čega je likvidiran, izjavio je 19. jula ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Hajrizi je 6. jula pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Smrekonici na Kosovu.


(Vijesti.ba/RSE)

Izdvajamo